Ürdün Halkı Mescid-i Aksa'ya Sahip Çıktı

Ürdün'ün başkenti Amman'da bugün (2 Ekim) Cuma namazı sonrasında, Mescidi Aksa'ya destek amacıyla, sendikaların, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla düzenlenen gösteriye büyük bir kalabalık katıldı. 

Görüntülenme: 1218 Tarih: 02 Ekim 2015 09:38
Ürdün Halkı Mescid-i Aksa'ya Sahip Çıktı

Mescidi Aksa'ya desteklerini ve siyonist işgal rejiminin bu kutsal mabedi kademeli bir şekilde yahudilerin eline verme uygulamalarına tepkilerini dile getirmek amacıyla toplanan kalabalık başbakanlık binasına doğru yürüdü.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun, sendikanın ve siyasi partinin ortaklaşa düzenlediği gösteriye katılanlar siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı hedef alan uygulamalarına ve Müslümanların bu kutsal mabette namaz kılmalarının engellenmesine tepkilerini dile getirdiler.

Katılımcılar gösterilerinde Arap yönetimlerinin, işgal rejiminin İslam'ın ilk kıblesi ve üç harem mescidinden biri durumundaki Mescidi Aksa'yı hedef alan uygulamaları karşısında sessiz kalmalarının ve acziyet göstermelerinin işgalci siyonistleri daha da cesaretlendirdiğine dikkat çektiler. Katılımcılar işgalcilerin bu saldırgan tutumu karşısında etkili olacak tek yöntemin direniş ve mücadele olduğunu dile getirdiler.

Başbakanlık binası önünde toplanan göstericiler siyonist işgal rejiminin Amman'daki büyükelçiliğinin kapatılmasını, Vadi Araba Anlaşması adıyla tarihe geçen anlaşma başta olmak üzere Ürdün'ün bu rejimle yaptığı tüm anlaşmaların iptal edilmesini istediler.

Göstericiler "Aksa'ya Olan Sözümüze Hep Bağlı Kaldık ve Bağlı Kalmaya Devam Edeceğiz; Mescidi Aksa'yı Esaretten Kurtarın; Mescidi Aksa Size Sesleniyor O Bölünmek İstemiyor" yazılı pankartlar taşıdılar.

fiem

Yorumlar