Filistin Direnişinden Tüm Dünyaya İnsanlık Dersi

Direniş güçlerinin geçen Perşembe günü yaptığı eylemde Siyonist subayla eşini öldürüp araçta bulunan çocuklarına dokunmayarak ortaya koyduğu ahlaki ve insani tutum işgal rejiminde ve Siyonist toplumda “eylemin arkasında kim var?”, “Niçin çocukları öldürmediler?”, “Bununla ne mesaj vermek istediler?” gibi soruları gündeme getirdi. Başkasını çocuk da olsa yok etme ve öldürme politikasını benimseyen işgalci için bunlar enteresan şeyler.  

Görüntülenme: 790 Tarih: 03 Ekim 2015 05:19
Filistin Direnişinden Tüm Dünyaya İnsanlık Dersi

Filistin Enformasyon Merkezi’ne bağlı İzleme ve Analiz Bölümü yaptığı değerlendirmede operasyon üzerine Siyonist toplumda farklı görüşlerin ortaya çıktığını ifade etti.

Siyonist Kanal-2 televizyonunun askeri muhabiri Ronnie Daniel’in “Eylemi yapanlar Yahudilerin kullandığı araca doğru gelip içindeki dört çocuğu öldürmediler. Onları öldürmeden bölgeden ayrıldılar. Sanki bize, "Biz sizin gibi değiliz, biz çocukları öldürmüyoruz. Duma köyünde yaptığınız gibi yapmıyoruz. Orada Devabişe ailesini yaktınız",  mesajını vermek istiyorlar” tespitinde bulundu.

Tepkilere de yer veren İzleme ve Analiz Bölümü, işgal liderlerinin Filistinlilerin kanına girdikleri halde, son operasyon üzerine adeta çıldırdıklarını belirtti. Konuyla ilgili Siyonist askeri istihbarata yakın Walla sitesinde geçen haberi hatırlatan İzleme ve Analiz Bölümü, operasyondan sonra Siyonist Yerleşimcilerin Beyt Furik beldesine yaptıkları yürüyüşe katılan Siyonist İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan’ın açıklamalarını hatırlattı. Yürüyüşe katılan Siyonist bakan yaptığı konuşmada şöyle tepki göstermişti: “Araplara burada devlet kurma fırsatını verirsek, bu bir çılgınlık ve zulüm olur. Çünkü burada gezip dolaşan caniler var. Onlara verdiğimiz her fırsatta başlarını kaldıracak ve terör eylemleri yapacaklar. Şimdi biz yeni bir yerleşkenin yapılmasını talep ediyor, devlet düşüncesini yerle bir etmek için ilk etapta 350 konutluk bir yerleşkenin inşa edilmesini istiyoruz.”
 
Siyonist bakan devamla şunları söyledi: “Bu topraklarda bir devletin kurulması imkansız ve burada asla bir Filistin devleti olmayacak. Çünkü Filistin halkı adında bir halk yok zaten. Dolayısıyla ismi Filistin olacak bir devlet de olmayacak.”

Walla sitesi verdiği haberde, İsrailli komutanların eylemi yapan şahısların çocukları neden öldürmedikleriyle ilgili ciddi soruları olduğunu, eylemin yapıldığı yere yakın noktada bulunan gözetleme kulesinde kameralar olmadığından eylemin görüntülenemediğini yazdı.

İşgal radyosu ise, bu eylemin birkaç ay önce Silvad beldesinde Hamas tarafından gerçekleştirilen eyleme benzediğini ifade etti. 

Yorumlar