Abdurrahman Zeydan:'' Abbas Yönetimi İşgalciye Karşı Koyamaz.''

Filistin Parlamentosu üyesi Abdurrahman Zeydan, Filistin Yönetimi'ne bağlı güçlerin dün Tulkerem’de Mescidi Aksa’ya destek için yapılan gösteri ve yürüyüşe engel olup eyleme katılanlara saldırmalarını sert bir dille kınayarak, Kelime-i Tevhid yazılı bayrakları güç kullanarak toplayanların işgalciye karşı koyamayacaklarını ve kutsalları da asla koruyamayacaklarını söyledi.  

Görüntülenme: 765 Tarih: 03 Ekim 2015 11:39
Abdurrahman Zeydan:'' Abbas Yönetimi İşgalciye Karşı Koyamaz.''

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Zeydan, Mescidi Aksa’ya yönelik baskı ve zulümlerin zirve yaptığı bir dönemde Filistin Yönetimi'ne bağlı güçlerin Mescidi Aksa ile dayanışmak için yapılan eylemlere sert müdahale etmesinin Batı Yaka halkının kutsallarını korumasını engellediğini ifade etti.

Abbas güçlerinin yaptığı engelleme ve müdahalelerin Abbas’ın Birleşmiş Milletler'deki konuşmasıyla çeliştiğini hatırlatan Zeydan, Siyonist yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya baskın yaptığı ve saldırılarını yoğunlaştırdıkları bir süreçte bunun olmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Zeydan yaptığı açıklamanın devamında, “Bu saldırılar Filistin Yönetimi'nin ulusal uzlaşı ve bölünmeyi sonlandırma iddiasını yalanlamaktadır. Bütün bunlar Filistin Yönetimi'ne bağlı güçlerin düşmana hizmet etmeye son vermesini, yerleşimcileri korumayı bırakmasını, bunun yerine Filistinlileri korumasını zorunlu kılıyor” dedi. 

fiem

Yorumlar