Ebu Merzuk:"Kudüs'teki hakkımız üzerine pazarlık ve müzakere olmayacak"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, işgal altındaki Kudüs kentinde yaşananların sadece başlangıç olduğunu ifade ederek, tüm Filistinli grupları Kudüs için birlik olmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1115 Tarih: 05 Ekim 2015 11:44
Ebu Merzuk:

Musa Ebu Merzuk, dün akşam (4 Ekim Pazar) sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'daki hesabında yaptığı değerlendirmede, Siyonistlerin Filistinlileri çatışmaya ve planlarını bozmaya mecbur bıraktıklarını söyledi.

Kudüs'te yaşananların sadece başlangıç olduğuna dikkat çeken Ebu Merzuk, aynı zamanda Siyonistlere Kudüs'ün aşılmaması gereken kırmızıçizgi olduğu mesajını verdiğini ifade etti.

İşgal altındaki Kudüs'ün Eski Belde semtinde önceki gün ve dün sabah gerçekleştirilen eylemlerde biri işgal ordusu subayı iki Siyonist haham öldürülmüş ve dört yerleşimci de yaralanmıştı.

"Kudüs'teki hakkımız üzerine pazarlık ve müzakere olmayacak" diyen Ebu Merzuk, Filistinli eylemcileri de selamladı.

Ebu Merzuk, "Kudüs bizim akidemiz ve mücadelemizin adresidir. Onu savunacağız ve geçen yüzyılın yirmili yıllarından bu yana Kudüs'ümüze zarar vermek ve kutsal mekânlarımızı kirletmek için çalışan tüm kötüleri ondan uzaklaştıracağız" dedi.

Siyonistlerin Kudüs'ün kimliğini değiştirmekte ısrarlı olduklarını belirten Ebu Merzuk, işgalcilerin fanatizm tohumları ektiklerini ve daha sonra da fanatizmi kanunlarıyla desteklediklerini söyledi.

fiem

Yorumlar