El-Halil’de Siyonist Askeri Bıçaklayan Genç Şehit Edildi

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin kuzey bölgesinde bugün (16 Ekim Cuma) öğleden sonra bir işgalci askeri bıçaklayan Filistinli gencin, işgal güçlerinin ateş açması sonucu şehit olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 1070 Tarih: 16 Ekim 2015 05:26
El-Halil’de Siyonist Askeri Bıçaklayan  Genç Şehit Edildi

Görgü şahitleri şehrin kuzey kesiminde siyah elbiseler giymiş bir gencin işgal askerlerinden birini boynundan ve elinden yaraladığını, bunu gören diğer askerlerin de gence ateş açtıklarını söylediler.

Bölgede işgal güçleriyle Filistinli gençler arasındaki çatışmaları canlı veren Kudüs Televizyonu muhabiri de verdiği haberde bıçaklama olayını teyit etti.

Diğer taraftan aynı yerde yapılan gösteriyi yoğun bir şekilde plastik mermi ve gaz bombası kullanarak dağıtan işgal güçleri, gazetecilerin bölgeye gelip görüntü almalarını engellediler ve bölgeden uzaklaştırdılar.

Hamas ve diğer direniş gruplarının çağrısı üzerine “Kudüs için öfke günü” ilan edilen bugün Cuma namazından sonra Batı Yaka ve Gazze’nin birçok noktasıyla işgal altındaki Kudüs ve 1948 yılında işgal edişmiş Filistin topraklarında büyük gösteri ve yürüyüşler düzenleniyor.

fiem

Yorumlar