Nablus'ta Şehit Filistinli Gencin Teşyi Merasimine Binlerce Kişi Katıldı

Batı Yaka’nın Nablus kenti halkı, dün şehrin doğusunda bulunan Beyt Furik askeri geçiş noktasında çıkan çatışmada işgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit olan İhab Cihad Hanenni’yi (19) bugün öğleden sonra son yolculuğuna uğurladı.  

Görüntülenme: 883 Tarih: 18 Ekim 2015 17:38
Nablus'ta Şehit Filistinli Gencin Teşyi Merasimine Binlerce Kişi Katıldı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, mahşeri kalabalığın şehidin cenazesini Rafidia Hastanesi'nden aldıktan sonra Beyt Furik beldesine götürdüğünü, cenazeyi omuzlayan gençlerin sık sık slogan attıklarını ve direniş gü.lerinden intikam almalarını istediklerini söyledi.

Ailesinin son kez görmesi için şehidi evine götüren kalabalık daha sonra Şehitler Mezarlığı'ndan kılınan namazdan sonra şehidi defnetti.

Cenaze töreninde birçok direniş grubu temsilcisiyle ailesi ve belediye yetkilisi konuşma yaparken, konuşmacılar şehidin birkaç gün önce yaralanmasına rağmen direnişe katılmaya devam etmesini takdirle karşıladı.

Dün Beyt Furik beldesi girişinde çıkan çatışmalarda keskin nişancıların ateşiyle göğsünden yaralan İhab daha sonra şehit olmuştu.
 
Diğer taraftan işgal güçleri bugün Kudüs’e bağlı Cebel’ul-Mukebber’de şehit olan Filistinli çocuk Mutaz Uveysat’ın (16)  evini basıp anne ve babasını gözaltına aldı.

İşgal güçleri bir askeri bıçaklamaya çalıştığı iddiasıyla Filistinli çocuk Uveysat’ı Cebel’ul-Mukebber’de bu sabah şehit etmişti.

fiem

Yorumlar