Siyonistler Gazze'de 1 Kişiyi Şehit Etti

Bugün Gazze’nin orta bölgesinde bulunan Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusuyla kuzey kesiminde işgal güçlerinin Kudüs ve Mescid-i Aksa için gösteri yapan gençlere ateş açması sonucu 1 kişinin şehit olduğu ve 5 kişinin de yaralandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1398 Tarih: 20 Ekim 2015 18:48
Siyonistler Gazze'de 1 Kişiyi Şehit Etti

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Gazze’nin orta ve kuzey kesiminde Filistinli gençlere saldırması sonucu Ahmed Şerif Es-Serhi (27) adındaki gencin vücudunun değişik yerlerinden aldığı kurşunlarla şehit olduğunu, beş kişinin de yaralandığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri görgü şahitleriyle yerel kaynaklara dayanarak verdiği bilgide, Batı Yaka ve Kudüs’te işgal rejimine karşı direnişini sürdüren Filistin halkına destek için bugün Gazze’nin kuzey kesimindeki Beyt Hanun sınır kapısıyla orta kesiminde yürümek isteyen Gazzeli gençlere gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombayla saldıran işgal güçlerinin bir kişiyi şehit ettiğini söyledi.

Gazze sınırında nöbet tutan işgal askerlerinin Mescid-i Aksa’ya destek için yapılan gösteri ve yürüyüşlere saldırmaları sonucu şimdiye 14 kişi şehit oldu, onlarca kişi de yaralandı. 

fiem

Yorumlar