Gazze Sınırında Aksa’ya Destek İçin Yapılan Gösterilerde 20 Kişi Yaralandı

Kudüs ve Mescidi Aksa için intifada başlatan Batı Yaka’daki Filistin halkıyla dayanışmak için sınıra yürüyen ve dört noktada işgal askerlerine yaklaşmak isteyen Gazze halkına gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla engel olmaya çalışan işgal güçleri 20 kişiyi yaraladı.  

Görüntülenme: 1972 Tarih: 23 Ekim 2015 14:15
Gazze Sınırında Aksa’ya Destek İçin Yapılan Gösterilerde 20 Kişi Yaralandı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı yetkilisi Dr. Eşref El-Kudra, bugün Cuma namazından sonra Gazze sınırında işgal askerlerinin müdahalesi sonucu 18 kişinin yaralandığını, bunlardan 11’inin gerçek mermi, 4'ünün plastik mermi, 3’ünün atılan gazlar nedeniyle yaralandığını, onlarca kişinin de gazlardan etkilendiğini, bölgeye gelen Kızılay'a ait bir aracın da saldırıya uğradığını söyledi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin bütün çabalarına ve engellemelerine rağmen Filistinli gençlerin 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarını Gazze’den ayıran sınır bölgesine ulaşıp işgal askerlerine taş attıklarını belirtti.

Gazze sınırında yapılan gösterilere sert bir şekilde müdahale eden işgal güçlerinin gerçek mermi kullanması şimdiye kadar 15’den fazla kişinin şehit olmasına ve onlarcasının da yaralanmasına sebep oldu.

Yorumlar