İşgal Rejimi Kudüslü Gençleri Sindirmek İçin Her Yola Başvuruyor

İşgal altındaki Kudüs’te bulunan Siyonist mahkeme sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta Filistinli gençleri kışkırttığı ve evinde Filistin bayrağı bulundurduğu gerekçesiyle Filistinli genç Enes Mahmud’a (20) 4 ay idari ceza vererek yeni bir skandala imza attı.  

Görüntülenme: 1867 Tarih: 24 Ekim 2015 02:05
İşgal Rejimi Kudüslü Gençleri Sindirmek İçin Her Yola Başvuruyor

Enes’in babası Mahmud El-Kisvani yaptığı açıklamada, Siyonist savcının mahkemede Enes’in ne tür bir tahrikte bulunduğunu söylemekten kaçındığına dikkat  çekerek, bunun yerine tahrikin gençler üzerindeki yıkıcı etkisinden bahsettiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada El-Kisvani şunları paylaştı: “Tahrik diye bahsettikleri suçlamayla ilgili ellerinde bir delil olmadığı gibi, onların Enes’e ceza vermelerini gerektirecek bir ispat da yok. Oğlum düşük trombosit hastasıdır.  Sürekli tedavi görmesi gerekiyor. En ufak bir yara durdurulması zor kan kaybına neden oluyor” dedi.

Geçen Cuma Şufat Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen işgal güçleri Enes’i evinden almış, yaptıkları aramalarda işgal polisinin itirafıyla sadece bir Filistin bayrağı bulmuştu. Mahkeme Filistin bayrağını delil kabul ederek Enes’e 4 ay idari ceza verdi.

Uzmanlara göre işgal güçleri son zamanlarda toplum için tehdit oluşturmak, bayrak taşımak, taş atmaya niyet etmek, sosyal paylaşım sitesinde direnişi desteklemek, bununla ilgili bilgi paylaşmak ve başına Filistin puşisi takmaktan gençleri tutuklarken mahkeme de bu ithamlara binaen ceza veriyor.
 
Kaynaklara göre işgal güçleri Ekim ayı başından şimdiye kadar 591 Kudüslü genci tutukladı. Tutuklanan gençlerden 78’ini yaşları 18’in altında olan Filistinliler oluşturuyor. Taş attıkları gerekçesiyle ev hapsi alanlar ise bunların dışında.

Yorumlar