FHKC Liderinden Önemli Çağrı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Saadat, intifadanın devam ettirilmesi ve yayılması, Filistinliler ve işgalciler arasındaki ilişkinin başlıca niteliği haline getirilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 809 Tarih: 30 Ekim 2015 07:10
FHKC Liderinden Önemli Çağrı

Saadat, esir tutulduğu Nefha Cezaevi'nden gönderdiği ve bugün (29 Ekim Perşembe) yayınlanan mektupta, intifada için ortak yönetim oluşturulması gerektiğini belirterek, hayati öneme sahip olduğunu söylediği mevcut aşamanın Filistinlilere tek bir seçeneği zorunlu kıldığını, o seçeneğin de direniş olduğunu söyledi.

Oslo Anlaşması'na bağlı kalmaya son vererek işgal rejimiyle başta güvenlik koordinasyonu olmak üzere tüm ilişkilerin kesilmesini isteyen Saadat, bölünmüşlük halinin sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Birlik ve bütünlüğün sağlanması için Filistin Kurtuluş Örgütü'nün yeniden yapılanması gerektiğini kaydeden Saadat, uluslararası siyasi projelerle intifadayı engelleme girişimlerine karşı da uyardı.

Saadat, Filistinlilerin birlik ve bütünlüklerinin sağlanmasının intifaya karşı kurulan komploları boşa çıkaracağını söyledi.

fiem

Yorumlar