Hamas ve Fetih Üyeleri Beyrut'ta Görüştü

Hamas ve Fetih heyetleri, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir araya geldi.  

Görüntülenme: 1027 Tarih: 30 Ekim 2015 04:55
Hamas ve Fetih Üyeleri Beyrut'ta Görüştü

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Hamas ve Fetih heyetleri, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Filistin halkının beklentilerini gerçekleştirmek için Filistin İnitfadasına destek yollarını görüştü" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, görüşmede "İsrail işgalinin sonlandırılması, Yahudi yerleşim birimlerinin ortadan kaldırılması ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere Müslümanlara ve Hristiyanlara ait kutsal değerlerin korunması gerektiğine vurgu yapıldığı" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, tarafların Filsitinli gruplar arasında çabaların birleştirilmesi, milli mutabakat görüşmelerinin tamamlanması için görüşmelerin yoğunlaştırılması ve işbirliğinin hayata geçirilmesi konusunda uzlaştığı kaydedildi. 

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde meydana gelen çatışmalarla ciddi boyutlara ulaştı. İsrailli asker ve sivillerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında 60'ı aşkın kişi hayatını kaybetti.

Dunya Bulteni

Yorumlar