Filistinli Gençler Eylemlerini Gece de Sürdürüyor

Mescidi Aksa için direnişlerini sürdüren Filistinli gençler dün (29 Ekim Perşembe) gece Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrine bağlı Silvad Beldesinin toprakları üzerine inşa edilen Ofra Yahudi Yerleşkesi yakınlarında yerleşimcilere ateş açtılar.  

Görüntülenme: 788 Tarih: 30 Ekim 2015 03:25
Filistinli Gençler Eylemlerini Gece de Sürdürüyor

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan 0404 internet sitesi, Ofra Yerleşkesi girişinde Filistinliler tarafından kullanıldığı tahmin edilen hareket halindeki bir araçtan yakında bulunan durağa ateş açıldığını, saldırıdan sonra aracın olay yerinden hızla uzaklaşırken, etrafta panik yaşandığını belirtti.

Bölgede bulunan askerlerin araca ateş açtıklarına dikkat çekilen haberde, bölgeye çok sayıda askerin geldiği ifade edildi.

Diğer taraftan Filistinli gençlerin dün gece Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde işgal askerlerine ait askeri bir noktaya saldırdıkları belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri konuyla ilgili verdiği bilgide, Filistinli gençlerin dün gece El-Halil şehrindeki kampın girişinde bulunan askeri noktaya molotoflarla eylem düzenlediklerini, eylemin ardından işgal güçlerinin gerçek mermi ve göz yaşartıcı bombalarla karşılık verdiklerini belirterek, çıkan çatışmalarda can kaybının olmadığını söyledi.

Mescidi Aksa için ayağa kalkan Filistin halkıyla işgal güçleri arasında çıkan çatışmalarda işgalciler şimdiye kadar 14’ü çocuk 68 kişiyi şehit etti, 2000’den fazla kişiyi de yaraladı.

Yorumlar