Hamas:'' Fetih Hareketi Sözlerinde Samimi Değil.''

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Fetih Hareketi'nin Batı Yaka'da liderlerinin Beyrut'taki toplantılarda söylediği sözlere aykırı davranmasını eleştirdi.  

Görüntülenme: 1102 Tarih: 01 Kasım 2015 13:54
Hamas:'' Fetih Hareketi Sözlerinde Samimi Değil.''

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi ve ulusal diyalog yetkilisi Azzam El-Ahmed'den Beyrut'ta iyi şeyler işittik. İntifadayı destekledi ve genişletilmesini istedi. Hiç kimsenin dışarıda bırakılmayacağı bir ulusal diyalog toplantısını destekledi" dedi.

Azzam El-Ahmed bunları söylerken Batı Yaka'da Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin 30'dan fazla genci bıçaklama eylemi hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına aldığını kaydeden Ebu Merzuk, Hamas üyelerinin sürekli ifade vermeye çağrıldıklarını, camilerde ve medyada intifadaya teşvik etmeyeceklerine dair taahhüt imzalamalarının istendiğini söyledi.

Fetih Hareketi'nin kontrolünde olan güvenlik birimlerinin öğrencileri intifadaya katılmaktan alıkoyduğunu ifade eden Ebu Merzuk, bütün bunlar olurken Fetih liderlerinin hâlâ halk ayaklanmasından ve bu ayaklanmanın geliştirilmesinden, anlaşmalara ve güvenlik koordinasyonuna bağlı kalmamaktan bahsettiklerini belirtti.

Ebu Merzuk, Fetih liderlerine seslenerek, "Rica ediyorum asılsız vaatlerde bulunmaktan ve gerçeklere aykırı şeyler söylemekten vazgeçin. Bizden başka işgal altında kimse kalmadı" dedi.

fiem

Yorumlar