Gasıp Rejim İki Şehidin Naşını Teslim Etti

Ailelerin kendilerine dayatılan defin şartlarını kabul etmemesi üzerine yedi şehit cesedini teslim etmekten vazgeçen işgal yönetimi, dün gece El-Halil kenti sakinlerinden iki şehidin cesetlerini ailelerine teslim etti.  

Görüntülenme: 1018 Tarih: 01 Kasım 2015 06:55
Gasıp Rejim İki Şehidin Naşını Teslim Etti

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgiye göre, işgal güçleri irtibat komutanı Surif beldesinden Mahmud Halid Ğuneymat ve Sair beldesi sakinlerinden Raid Sakit Ceradat'ın cesetlerini teslim etti.

Şehitlerin bugün Sair ve Surif beldelerinde düzenlenecek cenaze törenleriyle toprağa verilecekleri ifade edildi.

El-Halil halkı, işgal yönetiminin cesetleri teslim şartlarını reddederek, şehitleri herkesin katılabileceği kalabalık bir cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlamak istediğini açıklamıştı.

Şehitlerin Cesetlerini Geri Alma Girişimi Koordinatörü Emin El-Bayız, El-Halil halkının şehitlerin kalabalık cenaze törenleri düzenlenmeden hemen defnedilmesi şartını kesin bir dille reddettiğini bildirdi.

El-Bayız, halkın bu kararı nedeniyle dün gece şehitlerin cesetlerinin tesliminin geciktiğini ve işgal yönetiminin daha sonra halkın kararına boyun eğerek iki şehidin cesetlerini teslim ettiğini söyledi.

Kaynaklar, işgal yönetiminin şehitlerin teslimini geciktirerek ve çeşitli koşullar ileri sürerek şehit ailelerinin sinirleriyle oynadığını ifade etti.

Yorumlar