Filistin Parlamentosu Ak Parti'den Filistin Halkının Haklı Davasına Daha Çok Destek Vermesini İstedi

Filistin Parlamentosu Başkanlığı, Türkiye'nin cumhurbaşkanını, parlamentosunu, hükümetini ve halkını dün yapılan seçimin başarıyla sonuçlanması ve AK Parti'nin seçimi kazanması dolayısıyla kutlayarak, sonucun Türk milleti ve İslam ümmeti için zafer olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 990 Tarih: 02 Kasım 2015 21:21
Filistin Parlamentosu Ak Parti'den Filistin Halkının Haklı Davasına Daha Çok Destek Vermesini İstedi

Bugün (2 Kasım Pazartesi) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride AK Parti'nin ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Filistin halkının davasına verdiği desteğe övgüde bulunan Filistin Parlamentosu Başkanlığı, Türkiye'den neredeyse her gün ihlallere maruz kalan Kudüs başta olmak üzere Filistin halkının davalarına daha çok destek vermesini istedi.

Filistin Parlamentosu Başkanlığı, Türkiye'yi Filistin davasına destek veren ülkelerle birlikte Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması için çalışmaya davet etti ve Gazze Şeridi'nin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın zaferiyle sonuçlanan demokrasi deneyimi nedeniyle cezalandırıldığını hatırlattı.

Öte yandan, Filistin Parlamentosu Başkanlığı, Balfour Deklarasyonu'nun yayınlanmasının 98'inci yıldönümüne de değinerek, Filistin halkının bu uğursuz deklarasyonun olumsuz sonuçlarını hâlâ yaşadığını söyledi.

Bildiride, İngiltere'nin tarihi ve insani sorumluğunu üstlenerek Balfour Deklarasyonu nedeniyle Filistin halkından özür dilemesi gerektiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar