El-Bureyc Mülteci Kampı'nda Çatışma

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunda bu akşam (2 Kasım Pazartesi) işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar sırasında bir Filistinlinin işgal güçlerinin kurşunuyla yaralandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1245 Tarih: 02 Kasım 2015 19:16
El-Bureyc Mülteci Kampı'nda Çatışma

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, Filistinli bir gencin işgal askerlerinin silahlarından çıkan mermiyle ayağından yaralandığını, tedavi için hastaneye kaldırıldığını ve yarasının orta derecede olduğunu söyledi.

Kudüs İntifadası'nın başladığı geçen ayın başından bu yana El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunda Filistinliler ile işgal güçleri arasında her gün çatışma yaşanıyor.

Öte yandan, El-Halil'in batısındaki Beyt Ava beldesinde ve El-Halil'in güneyindeki El-Kisara bölgesinde bu akşam Filistinliler ile işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalarda birçok kişi yaralandı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin ırkçı ayrım duvarı yakınlarındaki Beyt Ava'da birçok mahalleye baskın düzenlediğini, işgal güçlerinin Filistinlilere ve evlerine doğru yoğun bir şekilde plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba attığını söyledi.

Filistinli gençlerin de işgal güçlerine taşlarla ve boş şişelerle karşılık verdiği ifade edildi.

fiem

Yorumlar