Gasıp Rejim'in Gazetecilere Yönelik İhlalleri Devam Ediyor

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi, işgal altındaki Filistin topraklarında geçen Ekim ayında işgal güçlerinin Filistinli gazetecilere yönelik 89 ihlal gerçekleştirdiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1165 Tarih: 02 Kasım 2015 10:55
Gasıp Rejim'in Gazetecilere Yönelik İhlalleri Devam Ediyor

Hükümet Enformasyon Ofisi Müdürü Selame Maruf, bugün (2 Kasım Pazartesi) Gazze'de konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Siyonist işgal güçlerinin gazetecileri hedef alan ihlallerinin belgelenerek "Gazeteciler ateş altında" adıyla rapor haline getirildiğini bildirdi.

Kudüs İntifadası'nın başından bu yana Batı Yaka'da ve Gazze Şeridi'nde işgal güçlerinin Filistinli gazetecilere yönelik 89 ihlalinin tespit edildiğini kaydeden Maruf, bunun yanında gerek SMS ile ve gerekse işgal rejimi medyası aracılığıyla Filistinli medya organları ve gazeteciler aleyhinde kışkırtıcılık yaptığını söyledi.

Maruf, bütün bu ihlallerde gazetecilerin doğrudan hedef alındığını kaydederek, gazetecilerin işgal askerlerinin de bildiği özel kıyafetler giydiklerini hatırlattı.

Uluslararası gazeteci örgütlerinden Filistin topraklarında görev yapan gazetecileri korumak üzere harekete geçmelerini isteyen Maruf, Arap ülkeleri medyasından da Kudüs İntifadası'nı yakından takip ederek intifadayı desteklemesini talep etti.

fiem

Yorumlar