Sisi Diktatörlüğünün Gazze'ye Pompaladığı Deniz Suyunun Olumsuz Etkileri Ortaya Çıkmaya Başladı

Mısır ordusunun tünelleri yıkma bahanesiyle Gazze Şeridi sınırına deniz suyu pompalaması üzerine Salahaddin Kapısı'nın doğusunda sınır bölgesinde çökmelerin ve toprakta büyük çukurların meydana geldiği bildirildi.  

Görüntülenme: 1340 Tarih: 04 Kasım 2015 13:01
Sisi Diktatörlüğünün Gazze'ye Pompaladığı Deniz Suyunun Olumsuz Etkileri Ortaya Çıkmaya Başladı

Gazze'deki Er-Re'y Haber Ajansı, güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, vatandaşları toprak çökmesi tehlikesine karşı korumak amacıyla güvenlik güçlerinin ve sivil savunma biriminin bölgeye gittiğini söyledi.

Görgü tanıkları, Mısır ordusunun Rafah sınırına çok miktarda deniz suyu pompaladığını ifade ederek, suların bir kısmının Filistin tarafına sızdığını ve sınır bölgesinde çökmelere ve geniş bir alanın sular altında kalmasına neden olduğunu belirtti.

Mısır ordusu Eylül ayında Mısır ile Gazze Şeridi'ni birbirinden ayıran sınır bölgesine daha önce döşediği dev borularla deniz suyu pompalamaya başlamıştı.

Uzmanların pompalanan deniz suyunun yol açacağı çevre felaketi konusundaki uyarılarına ve Gazze Şeridi'nin tarım arazilerini çoraklaştıracağını, yeraltı içme sularını içilemez hale getireceğini söylemesine rağmen Mısır ordusu tünelleri yıkma bahanesiyle sınır bölgesine deniz suyu pompalamayı sürdürdü.

fiem

Yorumlar