İslami Cihad ve Hamas'tan Birlik Gösterisi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi, Kudüs İntifadası'nın devam etmesini ve desteklenmesini isteyerek, intifadayı durdurmak ve kazanımlarını yok etmek için oynanan oyunlara dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1231 Tarih: 04 Kasım 2015 20:25
İslami Cihad ve Hamas'tan Birlik Gösterisi

Hamas ve İslami Cihad hareketi, Kudüs İntifadası'na destek amacıyla dün akşam (3 Kasım Salı) Gazze'nin doğusunda birlikte yürüyüş düzenledi. Bölgedeki tüm camilerden yola çıkan göstericiler, Eş-Şucaiyye Kavşağı'nda toplandı. Yürüyüşe Filistinli diğer grupların temsilcilerinin de katıldığı ifade edildi.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, yürüyüşün ardından göstericilere hitap ederek, intifadanın ve Filistin halkının hedeflerinin gerçekleşmesi için intifadada kullanılan silahların geliştirilmesini istedi.

Konuşmasında işgalcilere de seslenen Rıdvan, "Cinayetleriniz intifadayı durduramayacak ve yargısız infazlarınız cezasız kalmayacak. Bedelini ağır ödeyeceksiniz" dedi.

Mescid-i Aksa'da Filistin'in özgür kadınlarına uzanan elin Allah'ın izniyle kesileceğini söyleyen Rıdvan, Gazze Şeridi'nin Batı Yaka'nın yanında olduğunu ve intifadanın süreceğini ifade etti.

Kudüs İntifadası'nı bitirmeyi amaçlayan girişimlere karşı uyarıda bulunan Rıdvan, Batı Yaka'da işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuna da son verilmesini istedi.

fiem

Yorumlar