Gasıp Rejim Güçleri Nablus'ta Savunmasız Halka Saldırdı

Batı Yaka’nın Nablus şehrine bağlı Beyt Furik beldesine düzenlenen baskına karşı direnen halka zehirli gazla saldıran işgal güçleri onlarca kişinin zehirlenmesine neden oldu. İşgal güçleriyle Siyonist yerleşimci çetelerin El-Halil’in Tel Er-Rumeyde Mahallesi'ndeki baskın ve saldırıları ise sürüyor.  

Görüntülenme: 1004 Tarih: 08 Kasım 2015 02:57
Gasıp Rejim Güçleri Nablus'ta Savunmasız Halka Saldırdı

Görgü şahitlerinin Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği bilgiye göre, bugün ikindiden sonra Nablus şehrine bağlı Beyt Furik beldesine girip baskın yapmak isteyen işgal askerlerine halk karşı çıktı ve askerlerin ilerlemelerini engelledi. Halkın direnişi karşısında afallayan işgal güçlerinin halkın üzerine zehirli gaz ve göz yaşartıcı bombalarla saldırması sonucu onlarca kadın, erkek ve çocuk yaralandı.

Kaynaklar, saldırılar nedeniyle yaralanan onlarca kişiye ulaşmaya çalışan ilk yardım ekiplerinin işgal güçleri tarafından engellendiğini ifade etti.

 

El-Halil şehrinin Eski Belde semtinde ise sabahtan beri işgal güçleriyle Siyonist çetelerin baskın ve saldırıları devam ediyor. Akşam saatlerine kadar beldeyi kuşatan işgal güçleriyle Siyonist çetelere direnen mahalle sakinlerinden bazıları caminin damına çıkıp tekbirlerle direnişlerini sürdürdü.

Kaynaklar, Siyonist çetelerin olayları görüntülemeye çalışan birkaç gazeteciyi bir yerde toplayıp darp ettiğini ifade etti.

 

Diğer taraftan bugün öğleden sonra Gazze’nin orta kesiminde bulunan Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunda Kudüs ve Batı Yaka halkıyla dayanışmak için gösteri yapan Filistinli gençlere işgal güçleri göz yaşartıcı bomba, ses bombası ve plastik mermilerle saldırdı.

 

Sitemize ulaşan son bilgiye göre, işgal güçlerinin gerçek mermi kullanması sonucu Filistinli bir genç ayaklarından yaralandı. Hastaneye kaldırılan gencin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yorumlar