Kudüs İntifadasında Şu Ana Kadar 12 Siyonist Öldü

Filistin-İsrail Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan istatistiki rapora göre Ekim ayı başından şimdiye kadar Filistinliler 46 bıçaklı eylem gerçekleştirirken, 24 eylem girişimi de engellendi. Yine aynı süre içinde Filistinliler 46 eylemde silah kullandı.  

Görüntülenme: 1073 Tarih: 10 Kasım 2015 03:32
Kudüs İntifadasında Şu Ana Kadar 12 Siyonist Öldü

Ala Er-Rimavi’nin idareciliğini yaptığı Merkezin raporuna göre gerçekleştirilen eylemlerde 12 Siyonist hayatını kaybederken onlarcası da yaralandı.

Rapora göre eylemlerin %60’ı bireysel olarak gerçekleştirildi. %22’sinin arkasında örgütler vardı ve %18’inin arkasında ise eylemi üstlenmeyen örgütler bulunuyordu.

Raporun verilerine göre büyük eylemleri ister birey ister grup gerçekleştirmiş olsun onların arkasında mutlaka bir örgüt yer alıyordu.

Er-Rimavi yaptığı açıklamada Kudüs İntifadası’nda sahada meydana gelen olayların 2004 tarihinden beri benzerini görmedikleri gelişmeler olduğunu belirterek, bıçaklı eylemlerin ise Filistin tarihinde ilk kez karşılaştıkları bir direniş metodu olduğunu ifade etti.

Rapora göre eylemlerin şehirlere göre dağılımı şöyle: Kudüs’te 17, El-Halil’de 27, Ramallah’ta 4, Cenin’de 5, Nablus’ta 3, Beytlahim’de 1, Kalkiliya’da 1, 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında 2 bıçaklı eylem gerçekleşirken; 46 silahlı eylem ve ona yakın araçlı eylem gerçekleşti.

fiem

Yorumlar