Hamas:''Tutuklamalar İntifadayı Durduramaz.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal askerlerinin dün gece Batı Yaka’nın birçok ilinde Hamas hareketine yönelik yaptığı ve birçok lider ve mensubunun tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonların işgale karşı sürdürülen intifada ateşini söndüremeyeceğini belirtti.  

Görüntülenme: 1446 Tarih: 10 Kasım 2015 13:35
Hamas:''Tutuklamalar İntifadayı Durduramaz.''

Dün (9 Kasım Pazartesi) gece yapılan operasyonlarla ilgili bir açıklama yapan Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, tutuklamaların Filistin halkının intifadayı sürdürme azmini artırmaktan ve işgalciye işlediği cinayetlerin hesabını ödetme kararlılığından başka bir şey kazandırmayacağını söyledi.

Dün gece Batı Yaka’nın birçok şehrinde operasyon yapan işgal güçleri sadece Kalkiliya’da 23 kişiyi tutukladı. Tutuklananların çoğu Hamas liderleri veya mensuplarından.

Kudüs İntifadası’nın büyümesi, yayılması ve giderek işgalciyi zor duruma sokması üzerine işgal güçleri intifadayı besleyen hareketlere ve özellikle Hamas hareketine yönelik baskı ve tutuklamaların artırdı.

Hamas hareketi intifadayı destekliyor, bunun işgale karşı doğal bir hak olduğunu savunuyor ve işgal askerleriyle Siyonist yerleşimci çetelere yönelik yapılan eylemleri de tebrik ediyor.

fiem

Yorumlar