Siyonist Yanlısı Mısırlı Sunucudan Garip Bir İstek ve İlginç Bir İddia

Mısır'da yayınlanan bir tartışma programında sunucu Tevfik Akaşe, Sisi'nin devrilmesini isteyenlerin psikolojik tedaviye ihtiyaç duyduklarını söyledi. İsrail'in Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği için aday olması gerektiğini söyleyen Akaşe 50 bin Yahudinin Mısır ekonomisine hakim olmak için Mısır'a gireceğini iddia etti.  

Görüntülenme: 1271 Tarih: 10 Kasım 2015 14:45
Siyonist Yanlısı Mısırlı Sunucudan Garip Bir İstek ve İlginç Bir  İddia

Darbe yanlısı tutumuyla bilinen sunucu "El-Ferain" kanalında yayımlanan programında Sisi'yi hedef alanları sert bir dille eleştirdi ve Sisi'nin yönetimi bırakması gerektiği şeklinde bir tweet atan oyuncu Halid Ebu Naga'ya yüklendi.

Akaşe, Ebu Naga'ya yönelik eleştirilerinde: "Bazı psikologlar beni aradı ve Halid Ebu Naga'nın tedavisini bildiklerini söylediler, bir şey ödemene gerek kalmadan gidip tedavi ol ,senin psikolojik hastalıkların var. Sen kim oluyorsun da Sisi'nin gitmesi gerektiğini söylüyorsun. Sen "dördüncü nesil savaş"ın askerlerindensin, ve seçimlerde oy bile kullanmadın" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği için İsrail

Akaşe, programda Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği pozisyonu için İsrailli bir diplomatın aday olmasını talep etti. Bu ifadesini arka arkaya defalarca tekrarlayan Akaşe, "İsrail'in dünyayı yönetmek gibi bir arzusu varsa o halde bunu alenen yapsın ve bu pozisyona aday olsun, herhangi birini bu pozisyona getirip onu yönlendireceğine alenen kendi diplomatlarından birini bu pozisyona getirsin, bu söylediğim bölgedeki bütün ülkelerin planlarını altüst edecektir."  ifadelerini kullandı.

7 Ocak'tan sonra 50 bin Yahudi Mısır'a girecek

Programlarında öngörü ve tahminlerini tereddüt etmeden ve bir kaynağa dayandırmadan dile getiren sunucu: "7 Ocak'tan sonra Mısır'a 50 bin Yahudi gönderilecek, bunlar burada çok iyi tutum takınacaklar, güzel bir muamele gösterecekler ve zaman içerisinde Mısır ekonomisini kontrol altına alacaklar" dedi. 

Akaşe daha önce de "Ürdün, Suriye ve Irak gibi karışacak", "Suudi rejimi devrilecek" gibi iddialarda bulunmuştu.

 

İslami Analiz

 

 

 

Yorumlar