Siyonist Askeri İstihbarat Servisi Asılsız Haberlerle Gündem Saptırıyor

İsrail İstihbaratı, önümüzdeki Mart ayında Gazze ve İsrail arasındaki sessizliğin bozulacağı yönünde bir beklenti içerisinde…  

Görüntülenme: 1019 Tarih: 10 Kasım 2015 11:34
Siyonist Askeri İstihbarat Servisi Asılsız Haberlerle Gündem Saptırıyor

İsrailli üst düzey bir komutan, İsrail Askeri İstihbarat Şubesi’nde Gazze direnişinin önümüzdeki Mart ayı için yeni bir savaşa girmek üzere hazırlık halinde olduğu yönünde tahminlerde bulunulduğunu söyledi.

İsrailli komutanın ifadelerine göre istihbarat şubesi önümüzdeki Mart ayında Gazze ve İsrail arasındaki sessizliğin bozulacağı yönünde bir beklenti içerisinde…

İsrail tarafından ortaya atılan bu önemli iddiaların Kudüs ve Batı Şeria’daki Filistinlilerin Yahudi yerleşimciler ve işgal güçleriyle sürekli olarak çatışma halinde oldukları şu günlerde gündem olması ayrıca önem arz ediyor.

El-Mecd El-Emni internet sitesi 9 Kasım tarihinde yayınladığı bir raporda İsrailli istihbaratçıların, Kudüs intifadasının “İsrail yok olana dek” geri dönüşü olmayan bir yola girdiği böyle bir süreçte bu türden tahminlerde bulunmalarını bir kaçış ve “dikkatleri başka noktada toplama çabası” olarak tanımlıyor.

Kassam Tugayları Gazze Savaşı sona erdiğinden beri yeni bir savaş için hazırlıklarını sürdürdüklerini açıklamışlardı. Buna rağmen işgalciler Kudüs ve Batı Şeria’daki intifadanın hareketlendiği günlerde bu haberleri gündem etmek istediler.

Raporda işgalci istihbarat tarafından ortaya atılan bu iddiaların işgal güçlerinin intifadayı en geç Mart ayına kadar durdurmayı hedeflediklerini, eğer bunu başaramazlarsa da çareyi Gazze’ye saldırarak arayacaklarını gösterdiği ifade edildi.

Raporda yer alan ifadelere göre işgalcilerin bu tahminleri İsrailli üst düzey isimlerin daha önceki ifadeleriyle çelişki arz ediyor. İsrailli üst düzey kişiler intifada patlak vermeden önce Gazze sınırındaki sessizlikten hoşnut olduklarını söylemişlerdi.

Öte yandan strateji uzmanı Dr. Mahmud El-Acrami ise “İsrail tarafından ortaya atılan bu iddialar İsrail’in Kudüs intifadası karşısında içine düştüğü krizi ortaya koyuyor” dedi.

Acrami “Bu iddialar ciddiyetsiz bir şekilde yalnızca İsraillilerin intifada karşısında içinde bulundukları endişeyi biraz olsun dindirmek için ortaya atılmıştır” dedi. Acrami bu açıklamaların İsrail’de ne türden bir endişenin hakim olduğunu gösterdiğini söyledi ve ekledi: “İsrailliler Gazze’de yeni bir cephede savaşa girilmesinin şu anda mümkün olmadığının gayet farkındalar… Her şeyden önce Gazze direnişinin kolay lokma olmadığını biliyorlar” dedi.

Acrami “İsrail birkaç lidere suikast düzenleyerek ya da birkaç bölgeye saldırarak İsraillileri ikna etmek istiyor. İsrailliler savaşı İsrail başlatsa bile bitirecek olan tarafın direniş olduğunun farkındalar. Son iki savaşta bunun böyle olduğunu gördüler” dedi.

Askeri uzman ve emekli General Yusuf Eş-Şerkavi ise Kudüs ve Batı Şeria’da intifadanın bu derece hareketlendiği bir süreçte bu türden iddiaları ortaya atarak Filistinlileri tüm dünyanın gözünde terörist ilan etmeye çalıştıklarını söyledi.

Şerkavi İsrail’de yayınlanan raporların işgalci güçlerin intifada hareketine direniş güçlerinin de dahil olmasından çok ciddi endişe duyduklarını ortaya koyduğunu söyledi.

Şerkavi “İntifada şu ana kadar direnişten destek almadı. Eğer gerekirse direniş güçleri de intifadaya katılacak ve o zaman intifada ateşi her yanı tutuşturacaktır” dedi.

İsrail’in intifadayı engellemek için Gazze’ye saldırma ihtimalini çok da uzak görmediğini ifade eden Şerkavi “İsrail Nazist ve faşist bir yapıya sahip korkunç bir sistem” dedi.

İşgal güçlerinin Gazze üzerinden intifadadan sıyrılma çabalarının asla bir sonuç vermeyeceğini ifade eden Şerkavi “Gazze’ye dördüncü kez savaş başlatmaları durumunda bu Filistin’deki intifada ateşinin daha da tutuşmasına sebep olacaktır” dedi.

Şerkavi Ürdün, Mısır ve Amerika’nın intifadayı engellemek için Filistin yönetimi üzerinden yürüttükleri girişimlerini kınadı ve “Bu ülkeler intifadanın karşısında İsrail’in yanında yer alıyorlar” dedi. 

 
İSLAMİ ANALİZ

 

Yorumlar