İslami Cihad:''İntifada İşgalcilerin Kalplerine Korku Sardı.''

İslami Cihad liderlerinden Ahmed El-Müdellel İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçlara Amerika’nın da ortak olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1624 Tarih: 10 Kasım 2015 00:17
İslami Cihad:''İntifada İşgalcilerin Kalplerine Korku Sardı.''

İslami Cihad liderlerinden Ahmed El-Müdellel İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçlara Amerika’nın da ortak olduğunu söyledi.

Obama’nın açıklamalarının ardından Paltoday’a konuşan Müdellel, Obama’nın “İsrail’in güvenliği bizim önceliğimizdir” ifadelerinin üzerine “Amerika bir gün olsun İsrail’i desteklemekten vazgeçmedi. Desteğini de her fırsatta dile getirmekten çekinmiyor” dedi.

Müdellel Amerika’nın bu tavrının yeni olmadığını, Gazze savaşı esnasında da bu yüzünü açıkça ortaya koyduğunu, İsrail’e verdiği silah ve füze sayesinde İsrail’in Filistinli kadınları ve çocukları öldürdüğünü, evleri harap ettiğini ifade etti.

ABD'nin İsrail’in varlığını kendi çıkarları açısından vazgeçilmez kabul ettiği için bu desteğini sürdüreceğini ifade eden Müdellel, “İsrail Amerika’dan aldığı yeşil ışık sayesinde Filistinlilere saldırıyor ve Filistin’i Yahudileştirme çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Müdellel Amerika’nın İsrail’e verdiği bu desteğin İsrail’i yok etmek ve Aksa’yı işgalcilerden kurtarmak için harekete geçen intifadayı asla etkilemeyeceğini söyledi.

Filistin intifadasının büyük başarılara imza attığını söyleyen Müdellel “İşgalcileri yaşadığı şehirlerin bir çoğu şu anda askeri kışlaya dönüştü. Sokaklarda tek bir yayaya rastlanmıyor. İntifada işgalcilerin kalplerine korku saldı. Onlara bu saatten sonra ne Amerika ne de desteği fayda vermez” dedi.

Müdellel intifadanın hedefe varıncaya kadar devam edeceğini, ne Amerika’nın ne de İsrail’in asla durduramayacağını ifade etti.

Öte yandan ABD Başkanı Barak Obama geçtiğimiz Pazartesi günü akşamı Netenyahu ile buluşmuş ve 13 ayın ardından gerçekleşen buluşmada İsrail’in güvenliğinin öncelikleri olduğunu, İsrail’in “Filistin terörüne” karşı kendini savunma hakkına sahip olduğunu söylemişti.

 

İSLAMİ ANALİZ

 

Yorumlar