Netanyahu'nun Siyonist Haham Glick'le İrtibatını Ortaya Koyan Fotoğraflar Yayınlandı

Mescid-i Aksa’ya yönelik düzenlenen baskınları organize ettiği iddia edilen Glick ile Netenyahu arasındaki ilişki "QPress"'in yayınladığı haberle günyüzüne çıktı.  

Görüntülenme: 1322 Tarih: 10 Kasım 2015 23:21
Netanyahu'nun Siyonist Haham Glick'le İrtibatını Ortaya Koyan Fotoğraflar Yayınlandı

Daha önce İslami Cihad Hareketine mensup Şehid Mutaz Hicazi'nin üç el ateş ederek vurduğu ancak ölmeyen aşırıcı siyonist haham Yahuda Glick ve işgal devleti başbakanı Benyamin Netenyahu arasındaki yakın ilişki bir kez daha günyüzüne çıktı. Mescidi Aksa'yı hedef alan ve buradaki yapıyı değiştirmeye yönelik çalışmalar yürüten siyonist Haham Galick ve Netenyahu arasındaki bu ilişki, işgal devleti başbakanının Mescidi Aksa ve buradaki durumla ilgili kamuoyunu yanlış yönlendirdiğinin de bir kanıtı niteliğinde.
 
Mescid-i Aksa’ya yönelik düzenlenen baskınları organize ettiği iddia edilen, Likud Partisi üyesi olan ve "Tapınak Dağı Mirası Vakfı’"nın da bir süre başkanlığını yürüten Glick ile Netenyahu arasındaki bu ilişki "QPress"'in araştırmaları ve derlemeleriyle yayınladığı haberle günyüzüne çıktı.
 
İsrail hükümeti ile Tapınak Dağı Mirası vakfı arasındaki ilişkinin irdelendiği haberde Likud Partisi üyesi olan Glick'in partide derin bağlantıları olduğu belirtildi. İsrail gazetesi Haaretz'de çıkan bir habere göre Glick'in İsrail parlemento Meclisi "Knesset" te Netenyahu başkanlığında her hafta yapılan toplantılara resmi bir vasfı bulunmamasına rağmen katıldığı belirtildi.
 
Glick son olarak "Kalkın ve Yükselin" adıyla çıkarttığı kitabında Tapınak Dağı Mirası Vakfı başkanı olarak Mescid-i Aksa'ya yaptığı ziyaretlerin fotoğraflarına yer vermişti ve bu kitabı ilk olarak Netenyahu'ya hediye etmişti. Netenyahu'nun elinde bu kitapla Glick ile çektirdiği fotoğrafları da basında yer almıştı. Glick'in kitabında yer verdiği bir iddiada ise Netenyahu'nun ona Aksa ziyareti sırasında ona Kudüs'teki mevcut durumun Yahudiler için hiç iyi olmadığını ve bundan rahatsızlık duyduğunu söylediği belirtiliyor.
 
Ayrıca geçtiğimiz Şubat ayında Netenyahu'nun Batı Şeria'daki bir yerleşimcinin düzenlediği törene katıldığı, bu törene davetliler arasında Glick'in, İsrail dışişleri bakan yardımcısı Anzak Zaif İlkain'in, Kudüs'ten sorumlu bakanın, daha önce Aksa'da İsrail bayrağı dalgalanması arzusunu dile getiren mevcut dışişleri bakanı yardımcılarından Tzipi Hotovely, çok sayıda devlet yetkilisinin ve Mescidi Aksa baskınlarında yer olan çok sayıda ismin de yer aldığı belirtildi. Netenyahu ve Glick'in törende bir araya geldiklerine dair fotoğraf ve videolar da basında yer aldı. 
 
Bir başka delilde ise İsrail seçimlerinden yaklaşık 2 hafta önce 25 ocakta ikilinin Tel Aviv'de "Dan Panorama" otelinde Likud Partisi adaylar toplantısında bir araya geldiği, Netenyahu'nun bu toplantıda Glick'ten Batı Şeria'daki yerleşimcilerden kendisine oy vermesini sağlamasını istediği belirtildi.
 
Glick'in İsrail devletiyle yakın ilişkisi bu kadarıyla da kalmıyor.  Basına çıkan haber ve fotoğrafların yanısıra Glick'in başkanlığını yürüttüğü siyonist vakfın Netenyahu hükümetinden önce de devletten destek aldığı belirtildi. İsrailli iki oluşum "Ayr Amim" ve "Kayşeb" in yayınladıkları ortak araştırma raporunda Glick'in siyonist vakfının kültür bilim ve spor bakanlığı tarafından ve milli eğitim bakanlığı tarafından maddi olarak desteklediği belirtilmişti. Bu yardımın 2008-2011 yılları arasında senelik 105.000 dolar civarı olduğu belirtiliyor. 
 
Haaretz gazetesinde raporda ise siyonist vakfa milli eğitim bakanlığı tarafından geçtiğimiz 5 yıl boyunca 361.000 dolar civarı para aktarıldığını ve bunun ekonomi bakanlığı tarafından da onaylandığı belirtildi. Bunlara ek olarak yine kültür bilim ve spor bakanlığının vakfa ek olarak 210.000 dolar para yönlendirdiği belirtildi.
 
Haaretz'in geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporunda ise İsrail milli eğitim bakanlığının siyonist vakfa öğrencilere konferanslar düzenlemesi karşılığı ek olarak 85.000 dolardan fazla para verdiğine ve bu vakfın eğitim sisteminin siyonist öğretilerle şekillendirilmesinde söz sahibi olduğuna yer verdi.
İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar