Siyonist İsrail Falaşa Yahudilerini İşgal Edilmiş Topraklara Taşıma Kararı Aldı

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesi, bugünkü (12 Kasım Perşembe) sayısında yer alan bir haberde, işgal rejimi İçişleri Bakanlığı'nın altı ay içinde Etiyopya'dan binlerce Falaşa Yahudisi'ni işgal rejimine getirmek için bir taslak hazırlandığını bildirdi.  

Görüntülenme: 878 Tarih: 12 Kasım 2015 13:05
Siyonist İsrail Falaşa Yahudilerini İşgal Edilmiş Topraklara Taşıma Kararı Aldı

Haberde, İsrail İçişleri Bakanı Silvan Şalom'un sayıları 9 bini bulan Falaşa Yahudilerinin kalanlarının da işgal rejimine getirilmesini tavsiye ettiği belirtildi.

Gazete, taslağın önümüzdeki günlerde hükümetin gündemine alınacağını ve tartışılacağını kaydederek, taslağın kabul edilmesi halinde Falaşa Yahudilerinin ve işgal rejimine getirilmeleri için çaba sarf eden Knesset üyeleri ile Yahudi örgütlerinin zaferi sayılacağını ifade etti.

Haberde, işgal hükümetinin Yahudilikleri etrafındaki tartışmalar nedeniyle 2010'daki kararlarının binlerce Etiyopya Yahudisini başkent Adis Ababa'daki kamplarda bıraktığı hatırlatıldı.

Etiyopya asıllı Yahudiler işgal rejiminde işgal hükümeti ve Yahudi yerleşimcilerce ırkçı ayrımcılığa maruz kalıyorlar. İşgal yönetiminin kendilerini ihmal ettiğini belirten Falaşalar, Tel Aviv'de protesto gösterileri düzenlemişti.

fiem

Yorumlar