Batı Yaka'daki Çatışmalarda Onlarca Filistinli Yaralandı

Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde bugün (12 Kasım Perşembe) işgal ordusuyla Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı.  

Görüntülenme: 693 Tarih: 12 Kasım 2015 06:34
Batı Yaka'daki Çatışmalarda Onlarca Filistinli Yaralandı

Filistinli hastane kaynakları, El-Halil yakınlarındaki Sair beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda onlarca gencin yaralandığını ve yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu bildirdi.

İşgal güçlerinin Filistinli gençlere gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldırdığı, Filistinli gençlerin ise işgal askerlerine taşlarla karşılık verdiği ifade edildi.

Filistin Kızılay Derneği Merkezi Operasyon Odası, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Kızılay ekiplerinin Tulkerem kentinin batı girişinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar sırasında 43 yaralıya müdahale ettiğini açıkladı.

Bildiride, yaralılardan 4'ünün gerçek mermiyle ve 10'unun da plastik mermiyle yaralandığı, 21'inin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun zehirli gazı soludukları için boğulma tehlikesi atlattıkları ve 4'ünün de yere düşmeleri neticesinde yaralandıkları kaydedildi.

fiem

Yorumlar