Venezuela Cumhurbaşkanından Filistin'e Destek

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nikolas Maduro Moros, 2018 yılında Karakas'ta düzenlenecek Arap-Latin Amerika zirvesine Filistin'in de tanınmış bir devlet olarak tüm erkanıyla katılmasını arzuladığını söyledi.  

Görüntülenme: 821 Tarih: 12 Kasım 2015 14:36
Venezuela Cumhurbaşkanından Filistin'e Destek

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nikolas Maduro Moros, 2018 yılında Karakas'ta düzenlenecek zirveye Filistin'in de tanınmış bir devlet olarak tüm erkanıyla katılmasını arzuladığını ve Filistin halkının bunu hak ettiğini söyledi. 
 
Riyad'da düzenlenen Arap - Latin Amerika zirvesinin ikinci iş oturumunda konuşan Maduro, Güney Amerika Milletler Birliği bünyesinde geliştirilen modeli örnek göstererek ekonomik ve bölgesel gelişmelere yatırım yapmak için bölgesel bir kalkınma bankası kurulması önerisinde bulundu ve bunun iki bölge ülkeleri arasındaki yardımlaşmaya da katkı sağlayacağını belirtti. 
 
Venezuela Devlet başkanı ayrıca her iki bölgede de yürütülen terörle mücadelede herkesin üzerine düşeni yapması ve bunu sorumluluk olarak görmesi gerektiğini, bu mücadelenin iki bölgeyi birbirine yakınlaştırması gerektiğini ve bunun mesafeye rağmen bölgelerin bir bütünmüş gibi görünmelerini sağlayacağını belirtti. Konuşmasında barışın önemine de vurgu yapan Maduro, Suriye ve Libya'daki ihtilafların bir an önce barışçıl yollarla giderilmesi gerektiğini söyledi. 
İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar