Filistinli Gruplar Arafat'ın Katillerinin Bulunmasını İstiyor

Gazzeliler Yaser Arafat’ın katillerinin ortaya çıkarılması için soruşturma başlatılmasını talep ettiler.  

Görüntülenme: 739 Tarih: 12 Kasım 2015 00:34
Filistinli Gruplar Arafat'ın Katillerinin Bulunmasını İstiyor

Dün (Çarşamba) Gazzeliler Gazze’deki BM karargahı önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdiler. Gazzeliler Yaser Arafat’ın katillerinin ortaya çıkarılması için soruşturma başlatılmasını talep ettiler.

Gazzeli gruplar BM Genel Sekreteri Ban Ki Mon’dan Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastı için kurulduğu gibi bu hususta da uluslararası bir komite kurulmasını talep ettiler.

Hamas Hareketi yöneticilerinden İsmail Rıdvan konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada “Biz Yaser Arafat’ın direniş menhecini takip ediyoruz. O Kudüs’ten, direnişten ve intifadadan vazgeçmeyi reddettiği için böyle bir komploya maruz kaldı” dedi.

Rıdvan “Biz Yaser Arafat’la ilgili soruşturma dosyasının devam etmesini talep ediyoruz. Çünkü bu ulusal bir meseledir. Konunun kapanması için uğraşanlar var” dedi.

Bir diğer konuşma ise El-Fetih sözcüsü Faiz Ebu Ayta’dan geldi. O da BM’den ve Güvenlik Konseyi’nden katillerin bulunması için uluslararası bir komite kurulması hususunda talepte bulundu.

Faiz Ebu Ayta “Biz Arafat’a suikast düzenleyenlerin İsrail olduğundan şüphe duymuyoruz” dedi. Ebu Ayta hareketin Arafat’ın direnişçi yolunu sürdürdüğünü ifade etti.

Filistin Halk Partisi siyasi büro üyesi Velid El-Avd ise “Bugün Arafat’ın kahraman, cesur ve birleştirici tavrını unutmamalıyız” dedi ve Arafat’ın katillerinin bulunması için komite kurulması yönündeki taleplerini dile getirdi.

Ardından Gazzeli gruplar Gazze’deki BM temsilcisine bu husustaki taleplerini bildiren yazılı bir metin teslim ettiler. 

 
İSLAMİ ANALİZ

 

Yorumlar