İşgalcinin Kısıtlamalarına Rağmen Kudüs Halkı Aksa’ya Gitmekten Vazgeçmiyor

Kudüs Enformasyon Merkezi (QPress), Siyonist işgal güçlerinin kapılarda ve çevresinde uyguladığı bütün kısıtlama ve baskılara rağmen bugün sabah erken saatlerden itibaren birçok Kudüslünün itikâfa girmek ve nöbet tutmak için Mescidi Aksa’ya akın ettiğini belirtti. 

Görüntülenme: 1128 Tarih: 16 Kasım 2015 17:18
İşgalcinin Kısıtlamalarına Rağmen Kudüs Halkı Aksa’ya Gitmekten Vazgeçmiyor

Merkez tarafından bugün (16 Kasım Pazartesi) yapılan açıklamada, Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarından gelen Filistinlilerin Mescidi Aksa içinde ve avlusunda namaz kıldıkları, Kur’an okudukları ve ilim öğrendikleri ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin işgal güçlerinin himayesinde yaptığı baskınların ise durmadığına işaret edilen açıklamada, bugün yapılan baskınları Kudüs halkının tekbirlerle protesto ettiği kaydedildi.

Merkezin verdiği bilgiye göre, işgal güçleri bugün de Mescidi Aksa çevresinde ve Eski Belde semtinde yoğun bir şekilde bulunurken bazı bölgelerde geçici barikat ve arama noktaları oluşturdular ve özellikle Filistinli kadınların kimliklerini aldılar. Kadınları Mescidi Aksa’da bulunmaları şartıyla salıveren işgal güçlerinin çevrede de yoğun aramalar yapmaları dikkat çekti.

Yorumlar