Raid Salah, İslami Hareketin Yasaklanmasında Bir Arap Liderin de Parmağı Olduğunu Açıkladı

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, İslami Hareket'in yasaklanması kararının ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu arasında Mescid-i Aksa ile ilgili yapılan görüşmenin ardından geldiğini söyledi.  

Görüntülenme: 874 Tarih: 18 Kasım 2015 12:41
Raid Salah, İslami Hareketin Yasaklanmasında Bir Arap Liderin de Parmağı Olduğunu Açıkladı

Şeyh Raid Salah, adını açıklamadığı bir Arap liderin de İslami Hareket'in yasaklanmasında parmağı olduğunu ifade etti.

Şeyh Raid Salah, Ummu'l-Fahm kentindeki İbni Teymiyye Külliyesi'nde dün akşam (17 Kasım Salı) düzenlediği basın toplantısında, Kerry ile Netanyahu arasında varılan anlaşmanın ardından adını vermek istemedikleri bir Arap liderin Kudüs'teki ABD Konsolosluğu'nu aradığını ve anlaşma hakkında bilgi verdiğini, Amerikalı yetkilinin de bu anlaşmanın İslami Hareket'in yasa dışı ilan edilmesini kolaylaştıracağını söylediğini açıkladı.

Arap liderin söz konusu görüşmede Amerikalı yetkiliye, "Şeyh Raid Salah'ın bacağını Mescid-i Aksa'da kırabilirsiniz" dediğini aktaran Şeyh Raid Salah, işgal güçlerinin İslami Hareket ofislerine baskın düzenlediğini, dosyalara ve bilgisayarlara el koyduğunu söyledi.

İşgal yönetiminin İslami Hareket'e bağlı kurumları da yasa dışı ilan ettiğine dikkat çeken Şeyh Raid Salah, bu kurumların eğitim, sağlık ve sosyal dayanışma alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olduğunu belirtti.

Şeyh Raid Salah, İslami Hareket'e bağlı kurumları yasa dışı ilan eden işgal yönetiminin bu kararıyla yarım milyon Filistinliyi söz konusu kurumların hizmetlerinden mahrum ettiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar