Filistinli Direniş Gruplarından ''Filistin'e Ulusal Destek Konferansı''

Geçtiğimiz günlerde Filistin İslami Cihad Hareketi tarafından duyurusu yapılan “Filistin’e Ulusal Destek Konferansı”, Filistinli direniş gruplarının katılımıyla dün(Cuma) Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başladı. 

Görüntülenme: 1748 Tarih: 21 Kasım 2015 12:26
Filistinli Direniş Gruplarından ''Filistin'e Ulusal Destek Konferansı''

 

 

İslamî Analiz/Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde Filistin İslami Cihad Hareketi tarafından duyurusu yapılan “Filistin’e Ulusal Destek Konferansı”, Filistinli direniş gruplarının katılımıyla dün(Cuma) Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başladı. Konuşmacılar Filistin meselesinin, yaşanan tüm olaylara rağmen ana meseleleri olarak kalacağını ve Üçüncü İntifadanın desteğe ihtiyaç duyduğu belirtti. 

“Filistin’e Ulusal Destek Konferansı”, çok sayıda siyasetçinin, partinin, Filistin'deki ulusal ve İslami direniş hareketlerinin katılımıyla Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başladı.

Lübnan Hizbullah Hareketi Arap ilişkileri sorumlusu ve sözcüsü Hasan İzzeddin, konferansta yaptığı konuşmada, Filistin halkının maruz kaldığı hak ihlallerine dönük uluslararası sessizliği kınadı.

Hasan İzzeddin konuşmasında "Bu intifada, düşmanla uzlaşı aşamasına tanıklık etmemiş bu genç kuşağın, muazzam bir bilinç, farkındalık, idrak ve basiretle hak ihlallerine karşı başkaldırdığını ve güç dengelerine aldırış etmeksizin düşmanın prestijini paramparça ettiğini göstermiştir." dedi. 

Katılımcılar aralarındaki ihtilafları bir kenara koyarak ulusal bir bilinçle hareket edilmesi gerektiğini ve Filistin halkının daha fazla kurban vermesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. 

El-Fetih Merkez Komite Üyesi Abbas Zeki, "Şimdi körfezden okyanusa kadar halkımızı tehdit eden İsrail'e karşı birleşme vakti değil midir? Şimdi diplomatlarla, hükümetlerle ve partilerle Filistin halkının maruz kaldığı adaletsizliğe dikkat çekmenin zamanı değil mi?" diyerek Filistin için birliğin önemini vurguladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Ebu-Fuad ise, "Bölünme planı hiçbir şekilde kabul edilemez, bu halk o kadar insanını bunun için feda etmedi. Artık bu yaşadıklarımızdan ders çıkarıp tek zafer yolunun ulusal bir birlikten geçtiğini anlamalıyız" ifadelerini kullandı 

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk ise konuşmasında Kudüs İntifadası’nın İsrailli işgalciler Kudüs'ten ve Batı Şeria'dan çekilene kadar devam edeceğini vurguladı. 

Ebu Merzuk, "İşgal kuvvetlerini Kudüs'ten ve Batı Şeria'dan çekilmeye zorlayacak ve bizi özgürlüğe kavuşturacak olan bu İntifada'dır... İntifada işgal devletini bütün esir ve kahramanlarımızı hapislerden çıkarmaya mecbur bırakacaktır." dedi.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı Ziyad El-Nahale ise konuşmasında İntifadanın korunmasına ve etrafında birleşilmesi hususuna vurgu yaptı. Nahale, "Bizim bu intifadayı koruyup, önemini ve kıymetini kaybetmesini önlememiz ve kuşatmaya karşı muhafaza etmemiz gerekmektedir. İntifadanın devam etmesi için bir an önce İntifada etrafında birleşmemiz gerekmektedir." ifadelerini kullandı. 

Direniş gruplarının yanı sıra çok sayıda Arap sendikanın, birliğin ve partinin katıldığı konferans bugün de devam ediyor. Konferanstan Filistin direnişine destek ve tavsiyeleri barındıran ortak bir metin çıkması bekleniyor.

 

İslami Analiz

 

Yorumlar