3. İntifada'da Şu Ana Kadar Çoğu Çocuk 2400 Kişi Tutuklandı

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim ayı başından şimdiye kadar çoğu çocuk 2400 kişinin tutuklandığını belirtti.  

Görüntülenme: 991 Tarih: 29 Kasım 2015 11:20
3. İntifada'da Şu Ana Kadar Çoğu Çocuk 2400 Kişi Tutuklandı

İdari olarak tutuklananların sayısı 500’ü bulurken, bunlar arasında çocuk, eski esir de bulunuyor. 

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşan Heyeti yayınladığı raporda, şu an itibariyle 7000 Filistinlinin işgal rejimi zindanlarında olduğuna dikkat çekerek, bunlardan 430’unun çocuk ve 40’ının kadın olduğunu, işgal güçlerinin sürekli tutuklamalarda bulunduğundan bu rakamın her gün değiştiğini kaydetti. 

Açıklamada 20 esirin işgal güçlerinin ateş açması sonucu yaralandıktan sonra tutuklandıkları ve bunlardan bazılarının hastanede tedavi gördüğü, diğerlerinin ise yaralı bir şekilde zindanda bulunduğu hatırlatıldı.

İşgal güçlerinin esirlere yönelik tecavüzlerini sıralayan insan hakları merkezi, işgalcinin gençleri yargısız infaz ettiğini, tutuklayabileceği kişilere saldırdığını ve ateş açıp yaraladığını veya şehit ettiğini, yaralananları uzun süre yerde bırakarak ölmelerine sebebiyet verdiğini, ambulans ve ilk yardım ekiplerinin yaralılara müdahale etmesine izin vermediğini, özellikle çocuk esirleri tehdit ettiğini, esirlere yönelik polisiye tedbirlere başvurduğunu, esirlere toplu cezalar verdiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar