İşgalciden Yeni İşgal Yerleşimleri

Siyonist medya organlarının verdiği bilgilere göre işgal yönetimi Kudüs'teki yahudileştirme politikası çerçevesinde yeni bir yerleşim planı üzerinde duruyor. 

Görüntülenme: 983 Tarih: 02 Aralık 2015 23:50
İşgalciden Yeni İşgal Yerleşimleri

Siyonist medyanın verdiği bilgilere göre işgal rejiminin yeni yerleşim planı Kudüs'ün doğusundaki Gilo yahudi yerleşim merkezi içinde yer alıyor. Yerleşim planının iki bölümden oluşacağı, birinci bölümün "İsrail arazisi" olarak tanımlanan alanda yer alacağı ve 850 yerleşim biriminden oluşacağı, ikinci bölümün ise özel mülkiyete verileceği ve 1380 yerleşim biriminden oluşacağı ifade ediliyor.

Haaretz gazetesi Organizasyon ve İnşa Bölgesel Komitesi'nin birinci planı 2012 yılında, ikincisini de 2013 yılında onayladığına dikkat çekti. Habere göre birinci bölümdeki yerleşim birimlerinden 708 tanesinin sözleşmecilere ve derneklere pazarlaması yapıldı. Ancak yerleşim semti kurma konusunda bazı siyasi zorluklar bulunmasından dolayı inşaatın ne zaman başlayacağı hakkında kesin bir tarih verilemiyor.

Kudüs Belediyesi Meclisi ve Organizasyon ve İnşa Bölgesel Komitesi üyesi Hanan Rubin yaptığı açıklamada inşaatın başlatılması için Amerikalıların da onay vermesine ve onlarla bir uzlaşma sağlanmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Hanan Rubin bu meselenin Gilo'nun Kudüs'te bağımsız bir bölge olmadığının anlaşılmasından sonra çözüme kavuşturulacağını söyledi. Rubin, Amerikalıların her şeye karıştıklarını ve bunun kabul edilemez olduğunu iddia etti.

İşgal rejimi Kudüs'te Filistinlilerin arazilerini zorla gasp ederek buralara dünyanın değişik bölgelerinden getirdiği göçmen yahudiler için evler inşa ederken bunun kendisinin hakkı olduğunu, kimsenin arazileri gasp edilen Filistinlilerin haklarını sorgulama yetkisi olmadığını iddia ediyor.

fiem

Yorumlar