Gazze'deki 38 Bin Engelli insani Haklarına Kavuşmak İstiyor

Gazze'de 38 bin özürlü var. Bunların önemli bir kısmını siyonist işgal rejiminin saldırıları sonucu yaralandıktan sonra yeniden sağlıklarına kavuşamayanlar oluşturuyor.  

Görüntülenme: 1274 Tarih: 03 Aralık 2015 13:53
Gazze'deki 38 Bin Engelli insani  Haklarına Kavuşmak İstiyor

Gazze'de siyonist zulmün ve vahşetin hedefi olarak bütün hayatlarında birinin yakın ilgisine ve yardımına bağımlı hale gelen bu insanlar şimdi sağlıklarına kavuşmaktan ümit kesmiş olsalar da en azından yasal haklarına kavuşmak için mücadele ediyor ve bu konuda dünyaya seslerini duyurmak istiyorlar. Bu amaçla, Uluslararası Filistin'le Dayanışma Günü vesilesiyle dünyaya seslerini duyurmak ve haklarını alma mücadelelerinde kendilerine destek verilmesi için etkinlikler düzenlediler.

Gazze'deki özürlülerin hak arama mücadelelerine de onların işlerinden sorumlu bakan Yusuf İbrahim öncülük ediyor.

Yusuf İbrahim, dün (1 Aralık 2015 Salı) akşam özürlülerin etkinliklerinde yaptığı konuşmada özürlülerin yüksek bir duyarlılık sahibi olduklarına dikkat çekerek kendilerine hitaben; "sizin haklarınız ve talepleriniz var ve biz de bunların size verilmesi için yanınızda duruyoruz" dedi.

Yusuf İbrahim, özürlülerin bazen sağlıklılardan daha üstün başarılar ortaya koyabildiklerini ifade ederek onların bu kabiliyetlerinin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan İbrahim, Gazze'de hâlen 38 binden fazla özürlü ve sakat bulunduğuna dikkat çekerek bunların birçoğunun savaş ve saldırı mağduru olduğunu, işgal rejiminin açtığı son savaşta da 11 bin kişinin yaralandığını, bunlardan 1200 kişinin yeniden sağlığına kavuşamayarak sakat kaldığını dile getirdi.

Yusuf İbrahim özürlülerin ne yazık ki Filistin'deki resmî uygulamalarda da ihmal edildiklerini ve kendilerine haklarının verilmediğini, gereken ilginin gösterilmediğini, onları görmezden gelen bu düzenlemelerin mutlaka değişmesi gerektiğini hatırlattı.

fiem

Yorumlar