Ramallah'ta Filistinli Bir Genç Şehit Edildi

Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrinin batısında yer alan Abud köyü girişinde işgal askerlerine yönelik yapılan bıçaklı eylemde bir işgalci subay yaralanırken, olay yerinde bulunan diğer askerlerin ateş açması sonucu eylemi yapan Filistinli genç şehit edildi.  

Görüntülenme: 789 Tarih: 04 Aralık 2015 20:01
Ramallah'ta Filistinli Bir Genç Şehit Edildi

İşgal rejiminde yayın yapan 0404 haber sitesi konuyla ilgili haberinde, bugün (4 Aralık Cuma) öğleden sonra Filistinli bir gencin Siyonist subaya bıçakla saldırıp boynundan yaraladığını, subayın yanında bulunan diğer askerlerin de eylemci gence ateş açarak ağır yaraladıklarını ve gencin daha sonra öldüğünü duyurdu.
 
Eylemi gerçekleştiren Filistinli genç işgal askerlerince şehit edildi
 
Siyonist medya kaynakları eylemin Siyonist Hallamish yerleşkesi yakınlarındaki Abud köyü girişinde meydana geldiğini ifade ettiler.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker gelirken, yaralı subay ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberi aynı formatta veren Maariv gazetesi ise eylemden sonra hastaneye kaldırılan subayın boğazından aldığı bıçak yarasının orta ve ağır arasında olduğunu kaydetti. 


Eylemi gerçekleştiren Filistinli genç Abdurrahman Vecih El-Bergusi

Filistinli kaynaklar, eylemde şehit olan gencin Abdurrahman Vecih El-Bergusi olduğunu ve cesedinin hastaneye kaldırıldığını, işgalcinin cesedi teslim etme talebine hastane yönetiminin olumsuz yanıt verdiğini ve bunun üzerine işgal güçlerinin hastaneyi basma tehdidinde bulunduklarını söylediler.

fiem

Yorumlar