Mossad Terör Teşkilatının Yeni Başkanı Belli Oldu

Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu, Mossad başkanlığına Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Yossi Cohen'i atadı.  

Görüntülenme: 853 Tarih: 08 Aralık 2015 06:29
Mossad Terör Teşkilatının Yeni Başkanı Belli Oldu

Siyonist başbakan, atamayla ilgili yaptığı açıklamada; Cohen'in bu pozisyona atanmasından en büyük beklentisinin Arap ve Müslüman ülkelerle iletişim kanalları açabilmek olduğunu belirtti.
 
Netanyahu Cohen'in atanmasının; İsrail'e yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması ve istihbarat faaliyetlerinde gelişmiş teknolojilere adapte olunması bakımından da önemli olduğunu dile getirdi.
 
Mossad'ın her şeyden önce bir istihbarat örgütü olduğunu ve operasyonlar düzenleyeceğinin altını çizen Netanyahu, Mossad'ın dünyanın en iyi istihbarat örgütlerinden biri olmayı sürdürmesi gerektiğini kaydetti.
 
1982 yılında Mossad'a dahil olan Cohen 54 yaşında. 2011 ile 2013 yılları arası da Mossad'ın başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 
 
"Fiili Dışişleri Bakanı"
 
Cohen'in atanmasıyla ilgili İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinde çıkan haberde, Cohen'in bundan sonra Netanyahu hükümetinin arka plandaki dışişleri bakanı olacağı belirtildi. Haberde Mossad'ın İsrail dış ilişkilerinde yürüttüğü gizli çalışmalarla dışişleri bakanlığından daha önemli ve etkili bir kurum olduğu belirtildi. 
İSLAMİANALİZ

 

Yorumlar