İsrail'e Karşı Boykot Girişimi'nden Avrupa'daki Bazı Restoranlara Karşı Anlamlı Eylem(VİDEO)

Irkçılık karşıtı aktivistler ve BDS hareketi mensupları; Roma'da Stazione di Posta, Barselona'da Tragaluz, Berlin'de Freuhsammers ve Londra'da Cinnamon Kitchnen restoranlarını Tel-Aviv'deki yemek yarışmasına katılmaları sebebiyle protesto ettiler.  

Görüntülenme: 869 Tarih: 08 Aralık 2015 11:24
İsrail'e Karşı Boykot Girişimi'nden Avrupa'daki Bazı Restoranlara Karşı Anlamlı Eylem(VİDEO)

Kasım ayında İsrailli organizatörler "the Round Tables/ yuvarlak masa" etkinliği kapsamında dünya genelinde dokuz farklı restorandan aşçıları Tel-Aviv'e götürmüşlerdi. 
 
130 Sivil Toplum Örgütünün imzaladığı ve dokuz restorana da gönderilen mektupta restoranlara, İsrail hükümeti tarafından organize edilen, ve işgale meşruiyet sağlayan etkinliği boykot çağrısında bulunulmuştu. Mektupta yemek yarışması düzenleyen İsrail'in Gazze'de açlıktan ölümlerine sebebiyet verdiği çocuklara dikkat çekilmişti. 
 
Etkinliğe katılan restoranları protesto eden göstericiler, "Apartheid/Irkçı Yuvarlak Masalar" başlığıyla eylemlerine ilişkin bir video yayımladı. 
 
BDS Katalunya üyelerinden Laia Haurie "İsrail hükümetinin kendi suçlarını örtbas amacıyla düzenlediği bu etkinliğe önümüzdeki yıl hiçbir uluslararası restoranın katılmamasını sağlamak istiyoruz" dedi.
 
BDS Roma üyesi Loretta Mussi ise "Stazione di Posta'da masaları rezerve ettik, ve restorana gittiğimizde bu ırkçı etkinliğine katılımı protesto ettik. Müşteriler ve oradan geçenler bu eylemimize destek oldular." ifadelerini kullandı. 

 

 

 
İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar