İsveç Başbakanı: “Bıçakla Saldırmak Terör Eylemi Değildir”

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, uluslararası hukuka göre bıçaklı saldırıların terör eylemi olarak kabul edilmediğini söyledi.  

Görüntülenme: 919 Tarih: 08 Aralık 2015 04:51
İsveç Başbakanı: “Bıçakla Saldırmak Terör Eylemi Değildir”

Yediot Ahranot gazetesi bugün verdiği haberde, Löfven’in bu açıklamasını İsveç Dışişleri Bakanı'nın geçen hafta yaptığı açıklamada İsrail’in yargısız infazda bulunduğuna dair yaptığı açıklamanın sorulması üzerine yaptığını belirtti.

Gazete verdiği haberde Löfven’in yaptığı bu açıklamanın, Filistin devletini tanıdıktan sonra İsrailli yetkililerle İsveçli yetkililerin karşılıklı yaptıkları açıklama savaşının bir devamı niteliğinde olduğunu yazdı. 

Daha önce de İsveç Dışişleri Bakanı Paris saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, olup bitenlerle Filistinlileri kıyaslayarak, Filistinlilerin gelecekle ilgili endişe taşıdıklarını ve şu anda İsrail askerlerinin de Filistin’de yargısız infazlar gerçekleştirdiğini ifade etmiş, bu açıklaması İsrail’de sert tepkilere neden olmuştu.

Ekim ayında başlayan intifadada işgal güçleri onlarca Filistinli genci sokak ortasında şehit etti, yüzlercesini de yaraladı.

fiem

Yorumlar