Hamas Türkiye Hükümeti ve Halkını İntifadaya Destek Olmaya Çağırdı

Filistin İslami Direniş Hareketi-Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Kudüs ve Mescid-i Aksa için Türkiye halkına çağrıda bulundu.  

Görüntülenme: 1496 Tarih: 10 Aralık 2015 22:40
Hamas Türkiye Hükümeti ve Halkını İntifadaya Destek Olmaya Çağırdı

Filistin İslamî Direniş Hareketi-Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Türkiye'yi, Filistin halkının Ekim ayının başından bu yana devam eden İsrail saldırıları karşısındaki mücadelesine destek olmaya çağırdı.

Filistin halkının, Kudüs, Mescid-i Aksa ve kutsal simgeleri, İslam ümmeti adına müdafaa ettiğine işaret eden Heniyye, "Türk halkını, hükümeti, siyasi partileri ve Cumhurbaşkanını Filistin halkının mücadelesini her yönüyle desteklemeye çağırıyorum" dedi.

'TÜRKİYE CANINI FEDA ETTİ'

Türkiye'nin Filistin davasına olan desteğinin yeni bir gelişme olmadığının altını çizen Heniyye, "Türkiye, Filistin halkına yaşadığı zor süreçlerde siyasi, maddi manevi destek sağladı. Ayrıca Mavi Marmara olayında insan hakları ve Filistin halkının haklarını savunmak için canını feda etti" diye konuştu.

İsrail'in Filistinlilere saldırılarının yanı sıra Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek tırmanırken, Ekim ayının başından bu yana meydana gelen olaylarda 117 Filistinli işgalci İsrail'in saldırıları sonucunda hayatını kaybetti.

MISIR'A AÇILAN REFAH KAPISI

Heniyye, Hamas hareketinin Refah sınır kapısıyla ilgili her türlü girişimi de desteklediğini söyledi.

Bu önerinin kapının idaresini değiştirme veya kapıyı işgal etmeyi değil ortaklığı esas alması gerektiğini hatırlatan eski Başbakan İsmail Heniyye, Gazze'de Şifa Tıp Merkezi'ne yaptığı ziyarette, Hamas'ın şu ana kadar kapının açılmasıyla ilgili olarak resmi bir girişim görmediğini ve böyle bir önerinin de yapılmadığını ifade etti.

Hamas lideri yaptığı açıklamada, "Rafah sınır kapısının doğal bir şekilde açılmasını sağlayacak, yolculuğu güvenli tutacak ve Filistinli vatandaşların onurunu himaye edecek her türlü girişim ve teklife hazırız. Ancak bu öneri gerçek bir ortaklık esası üzerinde olmalıdır. Kapıyı işgal etme veya kapıdaki durumu değiştirmeye yönelik olmamalıdır" dedi.

Hastahanenin kadın doğum Merkezi'ni ziyaret eden Heniyye, uluslararası insan hakları örgütlerinden Gazze'deki sağlık sektörüne destek olmalarını isteyerek, duvarlarda çatlakların meydana gelmesiyle tahliye edilen binanın ciddi bir katkı beklediğini kaydetti.

İslam ülkelerine de seslenen Hamas lideri, hastanenin Gazze kadınlarına gereken hizmeti sunması için binanın yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti ve yardım etmelerini istedi.

/Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar