Kudüs İntifadası Siyonist Toplumu Bunalıma Soktu

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Kanal-10 televizyonu, üç aydır Batı Yaka ve Kudüs’te meydana gelen olayların işgal rejimi için artık rutin bir hal aldığını belirterek, Filistinli gençlerin yaptıkları bıçaklı eylemlerin ise daha dikkatli ve etkili hale geldiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 885 Tarih: 12 Aralık 2015 20:14
Kudüs İntifadası Siyonist Toplumu Bunalıma Soktu

Şiddet dalgasının önce Kudüs’te başladığına, ardından kuzeye ve güneye sıçradığına dikkat çeken televizyon, “Eylemlerin çoğunluğu El-Halil’de meydana geliyor. Bazı eylemler Yeşil Hat içinde de meydana geldi. Alexander Blubits’in Kudüs’te öldürüldüğü geceden sonra Eylül ayında 223 eylem gerçekleşirken, Ekim ayında 620 eylem gerçekleşti ve 11 kişi hayatını kaybetti. Kasım ayında ise 326 eylem meydana geldi ve 10 kişi hayatını kaybetti” hatırlatmasında bulundu.

Kanal-10 televizyonu, Shaare Zedek Medical Center Müdürü Dr. Ofer Marin’e dayanarak verdiği haberde, doktorun açıklamalarını aktardı. Durumu değerlendiren Dr. Marin, “İki gün önce meydana gelen eylemin ardından bize bir şahıs getirildi. Bilinci gitmiş ve nabzı atmıyordu. Bu gerçek bir dramdır. Bu durum, onu yaralayan şahsın bilinçli davrandığını gösteriyor. Bu bir tesadüf değil. Durumun artık değiştiğini görüyoruz. Eylemlerin daha dikkatli ve daha acıtıcı hale geldiğini görüyoruz. Eylemi yapanlar boyundaki ana damarlara nasıl ulaşacaklarını çok iyi biliyorlar. Çünkü bu bölgede askerleri koruyacak bir şey yoktur. Bu bölgeden yaralanan risk taşıyan birçok yaralı getirildi. Bunun dışında bazılarının göğsünden ve kalbinden de yaralanmış olduğunu müşahede ettik” dedi.

Kudüs İntifadası'nda şimdiye kadar çoğu asker ve polis 20’den fazla işgalci ölürken, 300’den fazlası da yaralandı.

fiem

Yorumlar