Beyrut'ta Düzenlenen Filistin'le Dayanışma Programı Sona Erdi

Filistin'le Dayanışma Programı 8-9-10 Aralık tarihlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleştirildi.  

Görüntülenme: 1088 Tarih: 12 Aralık 2015 03:52
Beyrut'ta Düzenlenen  Filistin'le Dayanışma Programı Sona Erdi

Merkezi Beyrut'ta bulunan "Uluslararası Filistin'e Geri Dönüş Platformu" tarafından organize edilen ve yaklaşık 30 farklı ülkeden katılımın sağlandığı Filistin'le Dayanışma Programı 8-9-10 Aralık tarihlerinde Lübnan'da gerçekleştirildi.

Türkiye'den, İslamî Analiz Genel Yayın Yönetmeni İsmail Duman, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Temelli, Nehir-Der adına Mehmet Tahiroğlu; Seydişehir Gönülbağı Derneği adına Yasir Dumlupınar ve farklı bazı STK temsilcileri katıldı.

Onur konuğu olarak "İsrail askerlerine kafa tutan Filistinli cesur kız" olarak dünya gündemine oturan Ahed Tamimi ve annesi Neriman Tamimi'nin katıldığı ve "Kudüs İntifadası" gündemiyle gerçekleştirilen programda bu sene, farklı ülkelerde Filistin mücadelesine destek veren gençlik hareketleri temsilcileri de yer aldı.

Hukuk, medya ve etkinlik komisyonu şeklinde 3 ayrı komisyonun oluşturulduğu toplantıda, katılımcılar farklı komisyonlara dahil olarak Kudüs İntifadası'nın ve Filistin mücadelesinin nasıl daha fazla gündemleştirilebileceğini tartıştılar/istişare ettiler.

Program kapsamında Lübnan'daki Filistinlilerin yaşadığı Sabra-Şatilla ve Burcul Baracne mülteci kamplarının yanı sıra, Kudüs ve Mescid-i Aksa için mücadele eden Filistinli şehitlerin bulunduğu kabristanlar da ziyaret edildi.

Programın son oturumunda Filistin mücadelesinin esas aktörleri söz aldı. Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Heniyye'nin Gazze'den video konferans yoluyla yaptığı konuşmayla başlayan son oturumda, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Ziyad Nehale, Direniş Âlimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud gibi isimler birer konuşma yaptılar.

Program, 10 Aralık Perşembe günü Sur şehrindeki Milita Direniş Müzesi'nin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

 
 
 
 
 
on4haber

Yorumlar