Malezya Ziyaretini Tamamlayan Hamas Heyeti Gazze'ye Döndü

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, ümmetin ve dünyanın özgür insanlarının Kudüs ve Mescidi Aksa’yı korumak için işgalciye karşı baş kaldıran Filistinli gençlerle iftihar ettiğini belirterek, gençlerin bu intifadayla Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı bölme planını boşa çıkardığını söyledi.  

Görüntülenme: 1261 Tarih: 13 Aralık 2015 15:40
Malezya Ziyaretini Tamamlayan Hamas Heyeti Gazze'ye Döndü

Filistin Enformasyon Merkezi’ni verdiği özel demeçte Hamas lideri Meşal, iktidardaki partinin çağrısı üzerine Malezya’ya yaptıkları ziyareti değerlendirdi.

Hamas lideri verdiği bilgide, gittikleri Malezya’da iktidar partisinin olağan kongresine katıldıkları gibi, Başbakan Muhammed Necip Abdurrezak, Malezya İslam Partisi Başkanı Dr. Dato Seri Abdulhadi ile partinin diğer liderleri, Malezya’daki etkin bazı şahsiyet ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştüklerini, Malezya’da yaşayan Arap ve Filistinlilerle de bir araya geldiklerini, görüşmelerinde Mescidi Aksa’nın bölünmesini önlemek için gençlerin başlattığı intifadayı ve işgal altındaki Filistin’deki durumu anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Filistin halkının Kudüs, Batı Yaka, Gazze ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında gösterdiği direnişle işgalcinin Aksa’yı bölme planını boşa çıkardığını hatırlatan Meşal, Allah’ın izniyle Kudüs’ü ve Aksa’yı koruyacaklarını ve işgalcinin uygulamak istediği kirli planları da başarısız kılacaklarını kaydetti.

Filistin davasını ve bu davanın haklılığını anlatmak için Malezya’ya gelmekten, bunun dışında doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar bütün İslam dünyasını gezmekten memnuniyet duyduklarını belirten Meşal, bütün dünyaya  Mescidi Aksa’da nöbet tutan kadın ve erkek muhafızlarla Aksa için direnen Filistinli gençlerin Kudüs'ü ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa’yı korumada ümmete vekalet ettiklerini söylediklerini belirtti.

Filistinli genç erkek ve kızlara seslenen Hamas lideri Meşal, “Ümmetten ve dünyanın özgür insanlarından size mesaj var. Onlar, kahraman Filistinli gençlerin yaptıklarıyla iftihar ediyorlar. Yaptığınız bu mübarek eylemler İslam dünyasında, hatta insanlık düzleminde yankı buluyor. Dünyanın dört tarafında yankı bulan bu eylemlerin ürünü büyük bir zafer olacaktır. Bununla Filistin’i özgürleştirecek, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı geri alacak, direniş projemizi sürdürecek, Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldıracak, mültecilerin terk etmek durumunda kaldıkları evlerine geri dönmelerini sağlayacak ve esirlerimizi özgürleştireceğiz. İşte o gün müminler Allah’ın nasip ettiği zaferden dolayı fazlasıyla sevineceklerdir” dedi.

Yorumlar