Gazze Halkı Mısır'dan Refah Kapısının Sürekli Açık Tutulmasını İstedi

Aralarında Gazze'nin ileri gelenlerinden bazı kişilerin de yer aldığı Gazze halkını temsilen seçilen bir grup Mısır yönetiminden, hastaların, üniversite öğrencilerinin ve ikametleri Gazze dışında olanların sıkıntılarının giderilmesi için Rafah sınır kapısını açmasını istedi.  

Görüntülenme: 1397 Tarih: 13 Aralık 2015 03:40
Gazze Halkı Mısır'dan Refah Kapısının Sürekli Açık Tutulmasını İstedi

Mısır yönetimine Rafah kapısını açması çağrısında bulunmak üzere seçilen grup bugün (13 Aralık Pazar) Mısır'ın Gazze şehrindeki konsolosluğu önünde toplandı. Mısır yönetimine Gazze halkının sesini duyurmak için seçilenlerden olan Teysir El-At'ut, Mısır konsolosluğu önünde düzenlenen gösteri esnasında yaptığı konuşmada Filistin halkının Mısırlı, Mısır halkının da Filistinli olduğunu vurgulayarak "Biz Mısır için sağlam bir zırh durumundayız. Gasp edilmiş haklarımızı geri almamız ve Mescidi Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturmamız için de bir el gibiyiz." ifadesini kullandı.

Teysir El-At'ut, hastaların, dışarıda ikamet hakları olanların ve öğrencilerin Rafah sınır kapısının kapalı tutulmasından dolayı ciddi sıkıntılarla ve zorluklarla karşı karşıya olduklarını hatırlatarak, bu kapının kapatılmasının Gazze üzerindeki ablukayı ve ambargoyu çok daha şiddetlendirdiğini dile getirdi.

At'ut konuşmasında Mısır hükümetini, din adamlarını ve iş adamlarını Gazze'nin karşı karşıya olduğu sıkıntıların ortadan kaldırılması konusunda bir kişinin kalbi gibi olmaya davet etti.

fiem

Yorumlar