Nijerya'da İsrail Karşıtı Müslümanlar Katledildi ve Liderleri Tutuklandı(FOTO +18)

İslam ülkelerinde Siyonist İsrail ve emperyalist Amerika karşıtı Müslümanlara yönelik katliam ve zulümler hız kesmeden devam ediyor.  

Görüntülenme: 2702 Tarih: 15 Aralık 2015 09:37
Nijerya'da İsrail Karşıtı Müslümanlar Katledildi ve Liderleri Tutuklandı(FOTO +18)

Bu katliam ve zulümler Siyonizmin ve emperyalizmin Boko Haram, IŞİD gibi İslam’ın ve Müslümanların düşmanı örgütler aracılığıyla veya ülke yönetimini elinde bulunduran Siyonist İsrail uşakları tarafından yapılıyor.

Azerbaycan da Filistin davasını desteklediği Kudüs’ü Mescid-i Aksa’yı savundukları Başörtüsü yasağına karşı çıktıkları, Küdüs Günü düzenledikleri Siyonist İsrail’in Mavi Marmara gemisine düzenlediği katliam ve saldırıları telin ettikleri için Azerbaycan Müslümanlarına şiddetli baskı ve zülüm yapılıyor.

Nijerya da geçen sene Boko Haram örgütü ile birlikte zalim Nijerya rejimi Nijerya İslami Hareketine mensup çok sayıda Müslümanı hunharca katlederek şehid etmişti. Şehidler arasında Nijerya İslami direnişi lideri Ayetullah İbrahim Zakzaki’nin üç oğlu da vardı.

Bu sefer Nijerya askerleri Şeyhin evine saldırdılar 500 civarında Müslüman şehid edildiği iddia ediliyor. Nijerya İslami hareketinin önemli liderleri Şeyh Muhammed Turi Dr. Mustafa Said, Malam İbrahim Osman şehid edilenler arasında. Şeyh Zakzaki’ nin de şehidler arasında olduğu söylenmekle birlikte, son gelen haberler Şeyh Zakzaki’nin şehid olmadığı yönünde.

 

 

Ehlibeyt (a.s) Haber Ajansı ABNA'da yer alan bir habere göre Nijerya İslami Direniş Hareketi lideri Şeyh Zakzaki’nin kızı Nesibe Zekzaki baba ve annesinin hayatta olduğunu açıklayarak şunları söyledi: Kız kardeşim öğlen saatlerinde beni aradı. Ordu tüm aileme ateş açmış. Saldırıda babam da yaralanmış.

 

Doktor Nesibe İbrahim Zakzaki ailesinin çok kötü koşullar altında olduğunu belirterek şunları söyledi: Uzun bir süredir yanlarında kimse yok ve kimse onlara yardım edemiyor. Tüm ailemiz şehit oldu. Yardım etmeleri için bir çoğunu aradım, İslam İnsan Hakları Komisyonunda çalışan Seyyid Mesut, babam ve annemin güvenli bir yere götürüldüğünü ve inşallah en kısa sürede tedavi edileceğini açıkladı, ancak bundan çokta emin değildi.

Olaylar Nasıl Gerçekleşti

Kardeşim olaylar yaşandığında orada olduğunu ve olayların şu şekilce başladığını anlattı: Halk, matem törenleri için Hüseyniye’de toplanmıştı, içlerinden bazıları ordu karşıtı sloganlar da attı, ancak hiç kimse orduya karşı bir saldırıda ve düşmanlıkta bulunmadı. Nijerya ordusu Hüseyniye’nin iki kapısını patlatarak içeri girdi. İçindekileri şehit ederek Hüseyniye’yi ateşe verdi.

Saldırıda Şehit Olanların Sayısı

Şeyh Zakzaki’nin kızı Nesibe Zakzaki saldırıda şehit olanların sayısının 1000 kadar olduğunu açıklayarak şunları söyledi: Bu kadar şehidin olduğunu başkaları bana söyledi, ben şehit sayısının bu kadar olduğundan emin değilim. Dün de saldırılarda 450 kişinin şehit olduğunu duydum. Bunlardan 300’nün hastanelere kaldırıldığını biliyorum. 

 

 
Şeyh Zakzaki'nin yaralandığını gösteren fotoğraf

 
 

 

 

Yorumlar