Gasıp Rejim Güçleri İntifadaya Yön Veren Öğrenci Liderlerini Tutukladı

Ramallah yakınlarındaki Birzeit Üniversitesinde faaliyet gösteren İslamî Kitle öğrenci grubu bugün verdiği bilgide, işgal güçlerinin yaptıkları baskın ve aramaların ardından Birzeit Üniversitesi’ndeki Öğrenci Birliği Konseyi Başkanı ile İslamî Kitle öğrenci grubu liderlerinden bazılarını tutukladığını duyurdu.  

Görüntülenme: 1312 Tarih: 16 Aralık 2015 04:27
Gasıp Rejim Güçleri İntifadaya Yön Veren Öğrenci Liderlerini Tutukladı

Hamas’a mensup öğrenci grubundaki kaynakların verdiği bilgiye göre, işgal güçleri yaptıkları baskın ve aramaların ardından Birzeit Üniversitesi Öğrenci Birliği Konseyi Başkanı Seyfulislam Değles ile İslami Kitle koordinatörü ve genç liderlerden İbrahim Cak’ı ve Konsey Sekreteri İhab Nasır’ı tutukladılar.

Güvenlik nedeniyle ismini açıklamayan kaynak verdiği bilgide ayrıca, işgal güçlerinin öğrenci grubunun Hamas hareketinin kuruluş yıldönümüyle ilgili yapmak istediği etkinliği engellemek için tutuklamalar yaptığını söyledi.

Üniversitede yapılan ve bütün grupların katıldığı seçimi kazanan İslamî Kitle grubu öğrenci konseyini elinde bulunduruyor.

Filistin’deki diğer üniversiteler gibi Birzeit Üniversitesi de daha önce olduğu gibi bugün de intifadanın en önemli ayaklarından birini oluşturuyor.

fiem

Yorumlar