Gasıp İsrail Rejiminin Aksa'nın Çevresinde Yaptığı Kazılar Evlere Zarar Veriyor

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’nın altında ve çevresinde yaptığı kazılar nedeniyle Mescidi Aksa surlarına yakın evlerin duvar ve damlarında çatlakların oluşmasına neden olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 1449 Tarih: 16 Aralık 2015 23:23
Gasıp İsrail Rejiminin Aksa'nın Çevresinde Yaptığı Kazılar Evlere Zarar Veriyor

Silvan beldesinde faaliyet gösteren Vadi Hulve Bilgi Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre, Siyonist işgal belediyesinin kazıları nedeniyle son günlerde Vadi Hulve Mahallesinde bazı evlerin duvar ve damlarında çatlaklar meydana geldi. Kazılardan en çok Uveyda, Siyam ve Beşir ailelerinin evleri zarar gördü. Çatlakların nedeni ise işgal rejiminin Kudüs’ü Yahudi yerleşkelerle bağlamak için kazdığı tünellerden birinin mahallenin altından geçmiş olması. İşgalcilerin yönetiminde olan Kudüs Belediyesi mahallenin altında çalışmaları devam eden tünelle, Ayn Silvan’ı önce Vadi Hulve Meydanına, oradan da Burak Duvarına bağlamak istiyor.

Açıklamada ayrıca, Uveyda, Siyam ve Beşir ailelerin kaldığı dairelerin iki katlı evlerin birinci katlarında bulunduğu, çoğu kadın ve çocuğun kaldığı bu dairelerin üst katlarla birlikte her an yıkılabileceği ifade edildi.

Vadi Hulve Bilgi Merkezine bilgi veren ev sakinleri ise, yapılan kazılar nedeniyle evlerinde çatlakların oluştuğunu belirterek, çatlaklardan beton ve taş parçalarının düştüğünü, havanın soğuk geçtiği bu günlerde evlerini ısıtamadıklarını, tehlikeye rağmen içerde kalmak zorunda olduklarını, durumu gören belediye yönetiminin kendilerini önemsemediğini ve kazıların sürdüğünü ifade ettiler.

İşgalcinin Mescidi Aksa’nın altında ve çevresinde yaptığı kazılar nedeniyle daha önce de birçok evde çatlaklar meydana gelmiş, bazılarının duvarları yıkılmış, yollarda da göçükler oluşmuştu.

fiem

Yorumlar