KUDÜS PLATFORMU BAŞKANI: SAADET, HER DAİM YANIMIZDA

SAADET PARTİSİ, PARLAMENTOLARARASI KUDÜS PLATFORMU ÜYELERİNİ AĞIRLADI…  

Görüntülenme: 2080 Tarih: 19 Aralık 2015 15:49
 KUDÜS PLATFORMU BAŞKANI: SAADET, HER DAİM YANIMIZDA

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Parlamentolararası Kudüs Platformu üyelerini kabul etti. Kabulde konuşan Parlamentolararası Kudüs Platformu Başkanı Şeyh Hamid el Ahmar Saadet Partisi’nin hem kendileri için hem de Kudüs için önemli bir durak olduğunu belirterek, sürekli yanlarında olmasından ötürü teşekkür etti.

 Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, İslam coğrafyasında son yıllarda yaşanan iç karışıklıklardan İsrail’in faydalandığına değinerek, “Son gelişmeler ise de İsrail’in elini kuvvetlendiriyor. Libya’nın parçalanması, Irak’ın parçalanması, Suriye’nin ateş çemberi içine atılmış olması, Mısır’daki gelişmeler bir bütün halinde İsrail’in işine yarıyor. İslam aydınları, yöneticileri, bu ayrılığı gidecek yollara başvurmalıdır. Yoksa hastanın başında ağlayan anne baba gibi feryat ederiz ama hastalığı tedavi edemeyiz” dedi.Dünyanın değişik ülkelerinin milletvekillerinden oluşan Parlamentolararası Kudüs Platformu üyeleri TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile muhalif siyasi partileri ziyaret ettikten sonraki ilk durakları Saadet Partisi oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ‘burası sizin eviniz’ diyerek heyeti kabul etti. Kamalak konuşmasında Filistin ve Kudüs’ün önemine değinerek, meselenin ümmetin meselesi olduğunun altını çizdi.  Kamalak, “Filistin sorunu tüm ümmetin kanayan yarasıdır” diyerek dünyada üç bölgede kanayan yaraların olduğunu söyledi. Kamalak, “Dünyanın üç önemli kanayan yarasının üçü de İslam coğrafyasındadır. Üstelik bir asırlık zamandır bu böyle sürüyor. En başında ise Filistin geliyor, sonra Kıbrıs ve Arakan. Bu üç bölge içinde sürekli kanayan yer ise Filistin’dir. Ancak başarıya ulaşmak için çok önemli bir hususun gerçekleşmesi gerekiyor. O ise İslam Birliği’dir. Kardeşlerin bir araya gelmesidir. Çünkü kardeşler bir araya gelmeden güç birliği yapmaları mümkün değildir” dedi.

İSLAM ÜLKELERİ BİRLEŞMELİ

İslam ülkelerin bir araya gelmesinin önemine de işaret eden Kamalak, İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelerin İsrail’in işine geldiğini söyledi. Kamalak, “Örneğin bir ile bir, yan yana gelirse 11 olur ve güçlü olur. Bugün islam ülkeleri ise sadece bir, bir, bir durumundadır. Filistin’i sürekli kanatanlar ise egemen güçler ve İsrail’i oraya yerleştirenlerdir. İslam alemi de dağınık olduğu için İsrail sürekli bastırıyor, zulüm yapıyor. Son gelişmeler ise de İsrail’in elini kuvvetlendiriyor. Libya’nın parçalanması, Irak’ın parçalanması, Suriye’nin ateş çemberi içine atılmış olması, Mısır’daki gelişmeler bir bütün halinde İsrail’in işine yarıyor. İslam aydınları, yöneticileri, bu ayrılığı gidecek yollara başvurmalıdır. Yoksa hastanın başında ağlayan anne baba gibi feryat ederiz ama hastalığı tedavi edemeyiz. Ancak her şeye rağmen hastanın derdiyle de dertlenmek çok önemlidir. Saadet Partisi olarak Filistin konusunda her daim yanınızdayız, yanınızda yer almaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

KUDÜS PLATFORMU BAŞKANI: SAADET, HER DAİM YANIMIZDA

Parlamentolararası Kudüs Platformu Başkanı Şeyh Hamid el Ahmar ise konuşmasında Saadet Partisi’nin hem kendileri için hem de Kudüs için önemli bir durak olduğunu belirterek, sürekli yanlarından olmasından ötürü teşekkür etti. El Ahmar, kurulan Parlamentolararası Kudüs Platformu hakkında da bilgiler aktararak, amacın İslam ülkelerindeki meclisler arası bir güç oluşturmak olduğunu ifade etti. El Ahmar, “Bu vesile ile ümmetin meclisleri Kudüs için çalışacak. Platformumuzun merkezi Kudüs işgal altında olduğu için İstanbul’dadır” dedi.  El Ahmar, Saadet Partisi’nin sürekli yanlarında olduklarını da belirterek, “Saadet Partisi’nin gücünü her daim arkamızda hissediyoruz, her daim yanımızdasınız. Yardımınız hiçbir zaman eksik olmadı. Biz tecrübelerinizden ve vizyonunuzdan yararlanmak istiyoruz” diye konuştu. Başkan El Ahmar, Saadet Partisi’nin fikirlerini her daim dinlemeye ihtiyaçları olduğunun da altını çizerek, Kamalak’a platform hakkında bir dosya sundu.

Yorumlar