Gasıp Rejim Güçleri Gazzeli Balıkçıları Tutukladı

İşgal güçleri dün (21 Aralık Pazartesi) akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesi açıklarında avlanmakta olan Filistinli dört balıkçıyı gözaltına alarak teknelerine el koydu. Balıkçıların ve teknelerinin Asdud Limanı'na götürüldüğü ifade edildi.  

Görüntülenme: 1513 Tarih: 22 Aralık 2015 15:05
Gasıp Rejim Güçleri Gazzeli Balıkçıları Tutukladı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal donanmasına ait hücumbotlar Beyt Lahiya açıklarında avlanmakta olan balıkçı teknelerine saldırdı. İki tekneyi durduran işgal güçlerinin teknelerde bulunan balıkçıları gözaltına aldığı bildirildi.

Gazze'deki Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, gözaltına alınan balıkçılardan ikisinin Emced Zayed ve Visam Es-Sultan olduğunu ve işgal güçlerinin balıkçıların teknelerine el koyduğunu söyledi.

Ayyaş, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, daha başka balıkçıların da gözaltına alınmış olma ihtimali bulunduğunu belirtirken, ileriki saatlerde Hıdır Cemal Bekir ile Eymen Cemil Avadallah isimli balıkçıların da gözaltına alındıkları öğrenildi.

Ağustos 2014'te imzalanan ateşkes anlaşmasını sürekli ihlal eden işgal güçleri Filistinli balıkçıları taciz etmeye devam ediyor. O tarihten bu yana birçok balıkçı işgal güçlerinin saldırısında hayatını kaybetti, yaralandı veya gözaltına alındı.

fiem

Yorumlar